Политика

Соломон Паси: Да прокараме кандидатурата на Куба за членство в НАТО! Не може да сме гратисчии в отбраната!

Соломон Паси: Да прокараме кандидатурата на Куба за членство в НАТО! Не може да сме гратисчии в отбраната!

СОЛОМОНmaxresdefault

„Тръмп смята, че наистина всяка страна трябва да си плащаме. Германия е пред избори. Когато една страна е в такава обстановка, се изостря полемиката. Недейте да броите това, което е казано от Меркел за чиста монета. Тя трябва да говори така, за да си спечели изборите. Ние европейците трябва да се държим така, сякаш Тръмп не може да ни попречи“, заяви Соломон Паси в предаването „Лице в лице“ по Би ти ви..

„За трансатлантическата връзка от втората световна война насам се грижат главно САЩ. Това, което днес на нас ни остава – ние сме големи хора, навършихме пълнолетие, имаме конституция, парламент и президент, т.е. вече имаме самочувствие и трябва да го инвестираме в отношенията си със САЩ“, добави той и продължи: „Първото нещо, което трябва да направим, е да отворим нови посолства. Брекзит не помага за това, но все пак. Не може да бъдем и гратисчии в областта на отбраната, ние искаме да се качим на автобуса на НАТО без билет“, каза той.

Според него второто нещо, което трябва като Европа да направим, е да засилим трансатлантически връзка през Канада или Куба. „Куба съдържа огромен потенциал, това, което може да направим е да прокараме кандидатурата им за член на НАТО. Кубинците са във фаза на демократизация, в каквато ние бяхме през 1988 – 1989 година.

Друга голяма държава е Колумбия, която също има интерес към връзка с НАТО и би могла да бъде стожер на трансатлантическата връзка. ЕС трябва да установи и собствени независими отношения с Китай. Той е една новоизгряваща звезда на световния икономически небосклон и се готви да бъде следващата столица на света“ каза бившият външен министър.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Solomon-Pasi–Ne-mozhe-da-badem-i-gratischiy-v-otbranata–tryabva-da-si-plashtame/128665/2/0

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024