ОБЩЕСТВО

Задава се огромна секира за маса шофьори – отнемат им книжките, свалят регистрационните номера на колите! Ето кои са застрашени!

Задава се огромна секира за маса шофьори – отнемат им книжките, свалят регистрационните номера на колите! Ето кои са застрашени!

KAT POLICE (4)_12 (1)

Транспортният министър Ивайло Московски коментира поредния случай, в който се разкри аферата с купени книжки в ДАИ.

„Ако получа достатъчно информация от службите, най-вероятно ще анулираме протоколите на тези хора с купените книжки. И те ще трябва пак да се явяват на изпитите“, каза той пред камерите на Би Ти Ви. 

Московски коментира и какво вероятно ще се случи с провеждането на практическите изпити за шофьора, за да няма повече акции като последната, при която бяха задържани 6 инструктори за подкупи при провеждането на изпитите. „За практиката- най-вероятно държавата отново ще поеме отговорността за практическите изпити. При теорията мисля,че сме се справили. Така сме изолирали курсистите в тези кабинки,че да но не страдат от клаустрофобия „, каза Московски.

Той допълни,че в понеделник ще се събере с колегите си от службите. Иска още малко повече информация за далаверата с купените книжки. Ако я получи, тогава ще решава дали някой от шефовете в ДАИ ще си ходи.

КАТ ще сваля регистрационните номера на опасни автомобили, които не са успели да преминат технически преглед. Промяната влиза в сила от началото на 2018 година, съобщи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски. Тя е част от европейската директива, с която всички страни членки на съюза се задължават от следващата година да отнемат временно табелите на коли, на които е забранено да излизат на пътя поради технически проблеми, пише „Телеграф”.
За да се случи това у нас, са нужни законодателни промени. От Пътна полиция вече са изготвили проект за обмен на информация между службите за регистрация на превозни средства и пунктовете, извършващи прегледи. Той вече е изпратен в министерството.
„Тази година трябва да изпипаме всичко и да уведомим Европейската комисия, че от следващата можем да изпълняваме директивата”, уточни Рановски. Засега се обмисля от пунктовете да докладват за опасни коли на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, известна като ДАИ, а оттам информацията да се препраща на Пътна полиция.
Катаджиите ще са длъжни веднага да се отзоват на мястото, където е технически неизправното возило и да отнемат регистрационните му номера. Те ще се свалят временно до отстраняване на повредата. Ако няма как колата да стане годна да е на пътя, собственикът й никога няма да може да си върне правото да я кара.
От 21 януари т.г. катаджиите имат право да прекратяват регистрацията на автомобили на пияни, дрогирани и неправоспособни шофьори. За пет месеца ченгетата са свалили над 2 500 табели, като 1 500 са от возила на фиркани джигити.
https://www.blitz.bg/obshtestvo/vazhna-novina-za-vsichki-shofori-kat-gotvi-golyama-sekira-za-tezi-koito-ne-sa_news520328.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

път пари

1 млн. тръгват на път за празниците, ето колко средно излиза нощувката на човек

април 28, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024