Личности

Оливър Стоун: Путин иска да върне световния ред, който САЩ нарушават!

Оливър Стоун: Путин иска да върне световния ред, който САЩ нарушават!

Руският президент Владимир Путин се придържа към принципите на законността и международния ред, заяви американският режисьор Оливър Стоун в интервю за „Российская Газета„, публикувано в неделя (18 юни).

„Путин се придържа към международния ред. Той непрекъснато повтаря концепцията за фундаменталния закон за взаимно разбирателство между страните, въз основа на суверенитета, било то за Ирак, Либия, Сирия или друга държава от Близкия Изток“, подчерта режисьорът.Той също отбеляза, че руският лидер възнамерява да върне световния ред, който е нарушен чрез едностранните действия на САЩ. „Той е юрист по образование, – напомни Стоун, като допълни, че за руския президент ключова роля играят „редът и законът“. „Без тези основи, ако САЩ действат в еднополюсен свят, а по-правилно е да се каже, ако действат едностранно, само за да постигнат своите цели, то те ще нарушат съществуващия световен ред, – смята Стоун. – Той иска да върне този ред“.

Оливър Стоун обаче не се съгласи с твърденията, че Владимир Путин се опитва да пресъздаде СССР, което желание му приписват западните страни. „Той не се стреми да разшири Русия. Никога не съм го чул да говори за това, за някакви стъпки зад граница“, обясни режисьорът.

Филмът, който Оливър Стоун снима за руския президент, предстои да бъде излъчен по руския „Първи канал“ между 19 – 22 юни, съобщи изданието.

Руски дневник

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023