ИНЦИДЕНТИ

Появи се брутална версия за трагичната смърт на капитана! По зла ирония той е дал последното си интервю в същия „Пантер“!

Появи се брутална версия за трагичната смърт на капитана! По зла ирония той е дал последното си интервю в същия „Пантер“!

КОМАНДИР1497014843-fb0c2fff4ac92b11691b6fee8881e9d5
Животът на двамата военнослужещи, които пострадаха след падане на боен хеликоптер в морето край Варна, е извън от опасност. Те са вдишали газове от машината и ще останат за наблюдение в Военноморската болница във Варна. Веднага след инцидента с „Пантер”-а, корабът „Дръзки” и екипи от военни водолази са тръгнали към мястото на инцидента, припомня Нова телевизия.
По непотвърдена информация, капитан Георги Анастасов не е успял да се освободи от предпазния колан и смъртта му е настъпила вследствие на удавяне. Колегите му, които са били заедно с него в катастрофиралата машина са успели да се измъкнат, но са вдишали газове.
Според военнослужещи, хеликоптерът може да е паднала в морето заради силния вятър. Вчера, по време на учението в района е духал силен вятър и е напълно възможно той да е довел до трагедията. Това обаче е само едно от направленията, по които се води разследване, заключението на експертите ще стане ясно по-късно.
38-годишният командир на падналия в Черно море вертолет „Пантер“ Георги Атанасов е бил без самостоятелно дишане, без сърдечна дейности, с трайно разширени зеници и в кома още при пристигането си на пирса на Морската гара. Това съобщиха от ръководството на Военната болница във Варна, където той бе настанен след инцидента. Въпреки реанимационните мероприятия, сърдечната дейност на 38-годишния мъж не е възстановена. Останалите двама пострадали при инцидента в Черно море са в стабилно състояние, с проблеми в белите дробове, поради поемане на изгорели газове от падналата машина.
Капитан Георги Анастасов е роден на 4 октомври 1978 г. в гр. Ямбол. Завършил е средно образование в Математическа гимназия „Атанас Радев“ и висше образование в Националния военен университет „Васил Левски“, факултет „Авиационен“, със специалност „летец-пилот за ВВС“. Постъпва на военна служба през 2002 г. в поделение 24 870 – Каменец като инструктор-командир на взвод. На сегашната си длъжност – старши пилот в авиационно звено на военно формирование 36 940 – Варна, е назначен през 2011 г. Награждаван е многократно с грамоти и предметни награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на формированието.

Малко повече от месец преди да загине, капитан Георги Анастасов дава интервю за TVChernoMore. По ирония на съдбата той е именно в хеликоптера, където ще намери смъртта си. В специализираното предаване той обяснява какви са предимствата на морските хеликоптери „Пантер”. Говори уверено, а по думите му си личи колко много обича работата си.
Денят, в който се разбра за нелепата му смърт, социалните мрежи се напълниха с коментари от негови приятели. Всички те твърдят, че е бил изключителен човек, отдаден на работата си. „Преди близо 20 г. това тогава момче беше човека, който ме запали по авиацията и се реших да кандидатствам. В последствие живота ми пое по друг път, но никога няма да забравя усмивката му тогава и позитивизма, който лъхаше от него. Почивай в мир Жоро”, пише Мариян Георгиев.

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024