СВЯТ

Bild: Немските леви призовават за „разпускане на НАТО“ и коалиция с Русия! „Анексирането“ на Крим вече не е част от програмата им!

Bild: Немските леви призовават за „разпускане на НАТО“ и коалиция с Русия! „Анексирането“ на Крим вече не е част от програмата им!

455187_1_RTR2SYSH-111_big

Лявата партия в Германия се отказа от включването на „антируските точки“ и осъждането на „анексирането на Крим“ в новата си програма, съобщава Bild.

Вместо това левите призовават за „разпускане на НАТО“, която, по тяхно мнение, застрашава мира в Европа, и за създаване на нова система за колективна безопасност с участието на Русия, добавя изданието, цитирано в Ино.ТВ

На конгреса, който се проведе в Хановер, Лявата партия прие програма за участие в изборите за Бундестага, съобщава Bild.

„Критичните предложения по отношениe на Русия“ бяха отказани от делегатите. Осъждането на „нарушаващото международното право анексиране на Крим“ и войната в Източна Украйна не намериха място в програмата, тъй като те не бяха подкрепени от мнозинството, отбелязва изданието.

В програмата обаче беше включено искането за „разпускане на НАТО“ и за създаване на „система за колективна безопасност с участието на Русия“.

 Изданието допълва, че левите критикуват санкционната политика на ЕС по отношение на Москва, както и нарастващото въоръжение на НАТО край източната граница на страната. „Струпването на войските на ЕС и НАТО на границата с Русия застрашава света“, пише в програмата.

Освен това е поместено и искане за „оттегляне на всички немски войници от военните конфликти извън граница“ и прекратяване на редовните задгранични военни кампании. Въпреки заплахата от международния тероризъм, Лявата партия иска „да се премахнат всички спецслужби“ и да се свалят „ограниченията за бежанците“.

От своя страна лидерът на Зелената партия Джем Оздемир заяви, че с отказът си да осъждат „анексирането на Крим“, левите „пропагандират своята изкривена представа за „големия брат“ Москва“.

„Ясното осъждане на нарушенията на човешките права в Русия и Китай също не са включени в програмата на левите“, обобщава Bild.

Руски дневник

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024