Политика

Главчев: Няма кой да ни свали от власт! България е стабилна, а Слави е добър в правенето на шоу програми!

Главчев: Няма кой да ни свали от власт! България е стабилна, а Слави е добър в правенето на шоу програми!

glavchev

„България е стабилна. Нека всеки да си направи изводите колко ще е честно искането на вот на недоверие. Надявам се, че опозицията няма да прави за свой флагман Веселин Марешки.

При сегашната конфигурация в парламента, няма да мине подобен вот“. Това заяви пред БНТ председателят на парламента Димитър Главчев.

„Предстои увеличение на пенсиите, а след месец и учителите ще взимат повече пари, както обещахме в кампанията си. В международната ни политика имаме успехи. Подобни срещи с френски президент, както и договор с Македония – не сме имали отдавна“, обясни Главчев.

„Не сме се забавили за 11-те членове за ВСС. Не знам кой измисли, че сме се забавили. Не съм чувал за задкулисни договорки, казвам го чистосърдечно. Ще изпратим в съда най-добрите. Нямаме квоти и не са водени разговори за това, че БСП искали да имат свои хора.

До21-и точката за кандидатите трябва да влезе в зала, но ако някой смята, че иска още да размисли, нека да гласува по съвест. От самото начало процедурата е пресилена. По мое мнение, до 21-и е достатъчно времето, но по-добре да не изпращаме неподходящи хора. Имаме председателски съвет, на който ще решим как да процедираме“, коментира председателят на парламента.

„Не сме скачали срещу БСП и срещу президента за антикорупционния закон. По конституция той не може да назначава подобни държавни служители, тъй като става дума за държавен орган, който е под контрола на парламента“, каза още Главчев. По думите му няма ритане по кокалчетата за изтребителите между президента и правителството. Главчев не пожела да коментира случая със самолетите, тъй като чака доклада на комисията в Народното събрание.

„Някого, ако го е страх, значи се страхува от демокрацията. Който иска, да си направи политически проекти, или да се яви на избори. Нека всеки да си спомни какво е правил навремето, защото е по-лесно да си в опозиция. Слави Трифонов се е доказал като добър в правенето на шоу програми „, заяви Главчев по повод намеренията на шоумена да си прави политически проект и дали се страхуват от него.

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024