Политика

Дрескодът на Катето от Външно – шарения без граници! (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Дрескодът на Катето от Външно – шарения без граници! (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Екатерина Захариева от МВнР е най-цветната фигура в женското  отделение на българската политика. Не робува на установения протокол и дрескод, създала си е собствен такъв и не се оглежда много в очите на другите. В служебните си ангажименти се катапултира на мястото на събитието с рокли на цветя, без чорапогащник и с рязани обувки. Няма маникюр, но това не пречи пръстите и на четирите й крайника да грабват вниманието и да изправят коси.
Пъстрите рокли подчертават и допълват неизменното й ведро настроение, създават впечатление, че за нея няма значение каква следа ще остави в политиката, а да си изкара възможно най-весело  живота покрай политиката.

Роклите на Катето

Гардеробът на  Катето от Външно е препълнен  с рокли на цветя и плохи, с минимални разлики в рамене и деколте. Сякаш ги е купувала на едро при сезонна разпродажба, поради невъзможност да избере само една.

   

Шарените дрехи внасят „прохлада” в морето от едноцветни дрехи, но имат огромен недостатък – разсейват вниманието на отсрещния  и лесно се запомнят. Не можеш нищо да им пришиеш или добавиш, за да минат за нов тоалет. А и Катето много не се старае-най-много да тури един джемпър (най-често син) върху шареното и това е.
С рокля на цветя посрещна Еманюел Макрон на летището. С  почти същата рокля се снима за спомен с него на другия ден. Роклите толкова си приличат и не е изключено високопоставеното франсе въобще да не е забелязало разликата. Въпреки синия джемпър, който определено бе  „избрал” грешната от двете рокли.
С флоралните си рокли Катето се явява на сериозни дипломатически срещи, на международни форуми и двустранни срещи на правителствено ниво, селфи се с министри и президенти.

Среща с ръководството на германската Нотариална камара.

Вицепремиерът Екатерина Захариева с пратеника по енергийните въпроси на Държавния департамент на САЩ Мери Уорлик.

   
Със същите дрехи може да рекламира прах за пране и  сортови семена; от министерството да отиде направо на плажно или градинско парти, да посреща гости, да пържи яйца на мъжа си  и да ходи на пазар за зеленчуци. С нейния  гардероб други жени биха изглеждали като панаирджийска сергия,  но на Катето й отива да бъде като детска книжка.  Липсва й само захарен памук на пръчица и образът й на волна пеперуда ще бъде завършен.
Понякога сменя цветята с цикламена и синя рокля на дребни шарки, с рокля  с флорални абстракции, на точки, райета или карета, но само когато всичките й шарени рокли са на простора.

Обувките на Катето

Жените обичат да съчетават някоя част от тоалета си с обувките, но Катето от Пазарджик има свое мнение и по този въпрос. Може да я видите с едни и същи обувки към различни рокли и на различни събития.
Изкара цяло лято с плитки обущета без пръсти, напомнящи везани арабски терлици, прекоси Балканите с тях, увековечи ги в снимки с министри и президенти. И нито веднъж тези чепички не се вързаха с тоалета или чантата. Не че няма едноцветни дрехи, ама не й се занимава. Някой би казал, че е минала през съблекалнята на фитнес зала и е грабнала каквото й падне, защото е изгубила ключа за собствения си гардероб.

С лачени обувки в родния Пазарджик, на пролетно тържество и при папата.

Любимата синя рокля на „външното“ Кате. С нея  обикляше страната на лов за избиратели,  положи клетва като депутат, срещна и изпрати много чужди дипломати. Снима се и с партийни другарки. Дните са различни, но не и роклята на Захариева.

Катето обича огромните по размер чанти, тип торба. Разполага с няколко, но най-известната й пазарска чанта в България, на Балканите и в Европа е наситено розова. Чантата върви неотлъчно с нея  на официални визити с президента и премиера, на светски мероприятия и когато обикаля магазините в търсене на още цветни рокли.
Торбите са предпочитаните от учителките чанти, заради по-лесно пренасяне на учебници  и тетрадки от училище към дома. С какво пълни Катето своите, не знаем, но явно я мързи да прехвърля съдържанието им от една в друга, та кара през всички сезони основно с една.

За Катето е повече от естествено да се нагизди с рокля на зелени фигури, бежови обувки и да се направи още по-забележима с прословутата розова чанта. Но за да бъде още по-неотразима и колоритна, ще боядиса ноктите на краката и ръцете си в червен цвят.
  

 Коланчетата  на  Катето

Катето обича тънките коланчета, разполага с около пет за всякакви нужди и рокли-розово, черно на капси и без. Използва и широк син колан, понякога черен, обикновено не много удачно, но нея й отива да се украсява като коледна елха. Има една рокля с красив колан на фльонга, на май единствената причина да бъде още върху дрехата е, че е прикрепен фабрично и не може да се отпори.

   

Още снимки от албумите на Катето от Външно

Любимият син джемпър на Екатерина Захариева

 Не е това, което си мислите – не са халати за баня, а палтата на Катето Захариева. 

Дрескод като за пижамено парти?! Само така ви се струва. На снимката до шарените гащи на нашето Кате е ръководителят на Генерална дирекция „Правосъдие и потребители” на ЕK Тина Астола.

От профила на Е. Захариева: „С Борис Джонсън обсъдихме Брекзит, ситуацията в Сирия, Украйна, както и редица въпроси от двустранните отношения. Поканих го на визита у нас и се надявам скоро това да се случи. Той отбеляза, че още като кмет на Лондон е оценил значимия принос на българските граждани, живеещи в Обединеното кралство, за икономиката и културата. А също и че България остава привлекателна държава за неговите сънародници както за почивка, така и за инвестиции във ваканционни имоти. Двамата се обединихме около мнението, че правата на българските граждани на Острова, придобити до момента, не бива да бъдат нарушавани“.

 Галямо обединяване  и брекзитене е паднало. Истинско чудо е, че Борис Джонсън е запазил скалпа си!  Но изглежда доволен, от постигнатия консенсус, нашата министърка също.
Екатерина и Зоран си станаха близки около подписването на прословутия договор за приятелство. Но преди първото им здрависване, Катето едва успява да скрие телефона зад гърба си, от който вероятно е предавала директно във ФБ картини и образи от мястото на срещата.

Ако не  е розова чанта, ще бъде розов джемпър, в комбинация с любимите бежови обувки. Полата пак е от плат за завеси, но покрива колената. Все пак срещата е с Мевлют Чавушоглу, а турските власти не адмирират женската разголеност.

Но на друга среща, изискваща същото приличие, Катето заголи изкусително бедра. Срещата е с първият съветник на краля на Мароко.

Заголи бедър и пред премиера на Сърбия Ана Бърнабич. За визитата си в Босна и Херцеговина избра бежовите обувки с ниски токове и със същите обувки отиде на среща с Федерика Могерини.

Екатерина Захариева е чаровна и фотогенична жена, излъчва естествена свежест. Но дрескодът й показва колко е външна във Външното министерство.  Изглежда твърде лека за тежкия товар, който й стовариха.
Все пак да я поздравим за смелостта да шета по сцената на българската и европейска политика с цяла градина върху снагата си. Не всеки го може, и за това се иска талант. А Катето го има в изобилие.  И все пак й препоръчваме да разнообрази тоалетите си-след флората е време да обърне внимание и на фауната.
Между редовете.сом

Дрескодът на Катето от Външно – шарения без граници

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024