Политика

ДПС хвали Сидеров за тона му, дава го за пример срещу „езика на омразата“!

ДПС хвали Сидеров за тона му, дава го за пример срещу „езика на омразата“!

ВОЛЕН81936_660_370.jpg.pagespeed.ce.SG0fNY4xgt

ДПС остана приятно изненадано от кроткия тон на Волен Сидеров и го похвали, но и го противопостави на езика на омразата на Валери Симеонов и партията му.

„Правя декларация от името на ПГ на ДПС – приятно съм провокиран от тона, спокоен, без обиди, без квалификации, с опит за обяснения и задаване на точните въпроси, заяви от трибуната в пленарната зала Йордан Цонев.

И направи разграничение между езика на лидера на „Атака“ и коалиционния му партньр в ОП Валери Симеонов и съпартиеца му Валентин Касабов.

Цонев подчерта, че партията му не е против патриотизма и патриотите, а против етнонационализма, който проповядват хората от НФСБ, защото те противопоставят едни етноси на други и разделят нацията.

„ДПС първа поиска тази оставка и още преди влизането във властта говореше защо не трябва да влиза във влиза във властта този човек. И да поясня – етнонационализмът е това, срещу което се борим, а не патриотизмът, патриотизмът обединява“, разви тезата си Цонев.

„Патриотизмът кара гражданите да се обединят около обичта към родината. Ние сме против участието на етнонационалистите във властта, защото тонът на вашия колега Валери Симеонов по никакъв начин не спомага за единството на нацията, разделя хората и противопоставя една етническа група на друга“, декларира зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Цонев изтъкна и разликата между националистите в Европа и тукашните – европейските по-скоро атакували бюрокрацията на Евросъюза, докато тукашните скачали срещу етносите.

„Това е етнонационализъм на тема „Бийте турците и циганите“. Е, добре, но това е една пета от населението на България! Как си го представяте, че това може да бъде пример за подражание?! И няма как такъв тип правителство да залага на стабилността, предупреди Йордан Цонев.

Депутатът от ДПС отново направи сравнението между Сидеров и Симеонов в полза на атакиста.

„Г-н Сидеров, Вашата реч беше с тон и по начин, с който можем да говорим, но вашите колеги не говорят така! А думите имат силата или да градят, или да рушат, тези думи отекват“, каза Цонев.

„Затова ние искаме оставката на този човек, който говори най-лошия език, и ще продължим да я искаме, защото има граници. Тези граници бяха прескочени и от Валери Симеонов, и от човека на първия ред, няма да му кажа името, защото предизвиква у мен неприятни чувства“, не скри неприязънта си Цонев към Валентин Касабов от НФСБ, който нарече дървеници депутатите от ДПС.

кАНАЛ 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/62922-DPS-hvali-tona-na-Volen%252C-dade-go-za-primer-na-Valeri-Simeonov#void

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024