Политика

Нинова: Ще покажем истината за оградата! Нека Борисов изпрати да арестуват 80 депутати от БСП!

Нинова: Ще покажем истината за оградата! Нека Борисов изпрати да арестуват 80 депутати от БСП!

НИНОВА-ПАРЛ2526_660_370

 

Засекретяването на оградата, което бе прието от Министерски съвет вчера стана пореден повод за опозицията в парламента в лицето на БСП да скочи на управляващите.

 

Корнелия Нинова прочете гневна декларация от трибуната, в която припомни, че оградата вече е била снимана многократно, включително по време на посещения там на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

 

Нинова попита дали и депутатите вече няма да могат да изискват контрол върху случващото се на оградата, при положение, че тя е изградена с пари от ЕС.

 

„Поемам цялата наказателна отговорност, ако има такава, за това, което ще кажа.

За нас причината вчера да бъде взето това решение е фактът, че от 3 месеца Елена Йончева снима кадри и събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, засне в реално време преминаващи мигранти. Този филм показва паднала ограда, минаване на оградата по стълба или отдолу. Преди два дни депутатът Елена Йончена беше спряна и ѝ беше забранен достъп до свободна територия на българската държава от гранична полиция“, заяви Нинова.

 

„Свободата да питаме и да показваме истината вече ще бъде престъпление срещу националната сигурност. Кое е заплаха за националната сигурност – корупцията или правото да казваш истината за корупцията“, заяви лидерът на БСП и поиска оставката на Валентин Радев, който е внесъл това решение, както и на Валери Симеонов като вицепремиер.

 

Декларирам от името на ПГ на БСП за България, че не можете да ни спрете, че ще поканим всички европейски посланици и ще им предоставим кадрите от този филм и документите, които уличават правителството в корупция. С две обръщения – проверете как се харчат европейските ви средства и как се пазят европейските ви граници.

 

Обявявам, че всички ние ставаме съавтори на кадрите и документите на Елена Йончева. Ще излъчим филма и очакваме премиера Борисов да изпрати да арестуват 80 депутати от БСП. Обявяваме подписка, към която може да се присъедини всеки български гражданин като съавтор на този филм на Елена Йончева, което е и подкрепа към свободното слово“, обяви Нинова.

 

Малко след това Елена Йончева заяви пред Епицентър.бг: „Оградата не се стои по предварителния план. Оградата пада, оградата се чупи и в резултат на това през нея се минава по-лесно, отколкото с автобус на КПП.“

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-/138841/2/0

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024