Политика

Мощна атака в парламента за оставка на вицето Симеонов! С впечатляващо мнозинство отстраниха употребения и непотребен вече Антон Тодоров!

Мощна атака в парламента за оставка на вицето Симеонов! С впечатляващо мнозинство отстраниха употребения и непотребен вече Антон Тодоров!

ДВАМАe0169e62d9eda5198eeb1d4d20d6967a

Дебатите в парламента тази сутрин за оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров започнаха с мощна атака срещу вицепремиера Валери Симеонов. Това което се случва под прозорците на Министерски съвет показва, че след гейтове, схеми и модели управляващите изграждат система, която да оказва безпрецедентен натиск върху медиите. Това каза народният представител от БСП Иван Ченчев по повод протеста на журналисти пред Министерски съвет.
„Гражданите за европейско развитие водят България и нейната журналистика към дъното“, заяви той. „Няма кой да затвори устата на българските медии, не се и опитвайте да го правите“, коментира Иван Ченчев. „Казват, че мълчанието е признак на съгласие- благодаря за тишината, колеги“, се обърна той към ПГ на ГЕРБ.
„Ние от парламентарната група на ДПС ще гласуваме „за“ оставката на Антон Тодоров. Ние алармираме за езикът на омразата, от който е потърпевш целият народ и когато тук от тази трибуна колегата Стойнев спомена името на Валери Симеонов, то тук се чуха подвиквания. Какъв език има Валери Симеонов?! Той не беше ли в същото студио? Не се ли отнесе по същия начин към водещия. Неговата оставка е по-лесна от тази на колегата Тодоров. Достатъчно беше Борисов, като загрижен за свободата на словото, да поиска оставката му, така както тази на Тодоров.
Много е лесно тази последователна политика да се пренесе. И да викате, и да не викате, ние ще искаме тази оставка! Валери Симеонов не си позволява само да изповядва този език, той е символът на езика на омразата!“, каза Йордан Цонев от ДПС от трибуната на Народното събрание. Вицепремиерът Валери Симеонов не е поставял ултиматум на медиите с позицията си на уебсайта на Министерския съвет. Това е много силна атака, която върви срещу него”, категоричен е Тома Биков от ГЕРБ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/moshchna-ataka-v-parlamenta-sreshchu-valeri-simeonov-negovata-ostavka-e-po-lesna-ot-tazi-na-anton-todorov_news549852.html

Къде е оставката на вицепремиера Валери Симеонов, попита от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев в хода на процедурата по гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров.

 

ДПС от две години говори за езика на омразата, припомни Йордан Цонев. „Днес берем плодовете на този език на омразата, независимо към кого е наложен – нали от националисти към малцинствата или от антикомунисти към комунисти и бивши комунисти. Този език няма място от тази висока трибуна. Оттук той се пренася в медиите, а оттам – в обществото. Потърпевш е целият народ, страда обществото“, изтъкна Цонев.

 

Цонев припомни, че малко по-рано, докато от трибуната е говорил социалистът Драгомир Стойнев и е споменал за отговорност и на вицепремиера Валери Симеонов, откъм банките на патриотите се е чуло дюдюкане.

 

„Защо, колеги? Гледам ви в очите и ви питам: Валери Симеонов не е ли един от пионерите на този език в България? Защо неговата оставка не е тук на масата днес? Той не беше ли в същото студио? Той не се ли отнесе към водещите по същия начин!“, обърна се към народните представители от Обединени патриоти Йордан Цонев. Той обърна внимание, че оставката на Симеонов е „по-лесна“ от тази на Тодоров, защото се изисква само акт на премиера. А Бойко Борисов е загрижен за свободата на словото, казвал го е неведнъж, припомни Цонев. „Убедени сме, че премиерът е помолил г-н Тодоров да си подаде оставката. Защото това нанася вреда на ГЕРБ“, продължи той.

 

Ние ще искаме тази оставка, защото Валери Симеонов не само използва език на омразата, той е символ на тази омраза, изтъкна Цонев. И припомни, че ДПС иска оставката и на Красимир Велчев от ГЕРБ, председател на комисията по вероизповеданията.

 

„Нищо лично против г-н Велчев. Но когато от тази трибуна се дава такъв пример, винаги ще постъпваме по този начин“, завърши Йордан Цонев.

 

Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. „За“ гласуваха 153 народни представители, „против“ – 14, 11 се „въздържаха“.

 

Народният представител подаде оставка, след като участието му в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия на 6 октомври и отправените заплахи към водещия Виктор Николаев предизвикаха буря от възмущение.

 

На 8 октомври председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов защити на пресконференция Тодоров, като посочи, че той се е извинил и това е достойна постъпка. Според Цветанов Тодоров не е вложил в интервюто това, което е излязло в медийното пространство. На същата пресконференция вицепремиерът Томислав Дончев предложи, ако въпросната телевизия прецени, че е правилно, да извика в ефир Валери Симеонов и Антон Тодоров, за да имат възможност да разяснят какво са искали да кажат и ако има нужда някой да се извинява, да се извини.

Скандалът обаче продължи да се разгаря и на 9 октомври в писмо до медиите, Антон Тодоров заяви, че подава оставка, защото има опити репликата му да бъде превърната в етикет на партията, от която е избран.

Епицентър, БЛИЦ
https://www.blitz.bg/politika/moshchna-ataka-v-parlamenta-sreshchu-valeri-simeonov-negovata-ostavka-e-po-lesna-ot-tazi-na-anton-todorov_news549852.html

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024