Личности

Сергей Лавров: Няма нито едно доказателство за намесата на Русия в изборите в САЩ!

Сергей Лавров: Няма нито едно доказателство за намесата на Русия в изборите в САЩ!

лавров491

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров заяви във вторник, че няма нито едно доказателство за намесата на Москва в президентските избори в САЩ от ноември 2016 г., предава AFP, цитирана от „Фокус“.

„Обвинени сме в намеса не само в изборите в САЩ, но и в тези на други страни, при това без доказателства“, подчерта Сергей Лавров пред репортери в Москва.

В понеделник в САЩ бяха повдигнати първи обвинения в разследването за т.нар. руска афера. Бившият мениджър на предизборния щаб на Доналд Тръмп Пол Манафорт бе уличен в заговор срещу страната си и извършване на редица финансови престъпления. Обвинения бяха предявени и към още двама души, свързани с президентската кампания на Тръмп.

Според писмени показания на представител на „Фейсбук“ в опит да окажат влияние над политиката на САЩ в рамките на две години служители на руската „Агенция за интернет проучвания“ са публикували във „Фейсбук“ около 80 000 поста, които може да достигнали около 126 милиона американци.

Междувременно, „Туитър“ е установил 2 752 профила, свързани с руската агенция, посочи източник, запознат с показанията на компанията. През септември „Туитър“ съобщи за 201 профила.

Тази седмица представители на компаниите „Фейсбук“, „Туитър“ и „Гугъл“ трябва да се явят пред комисии в Конгреса на САЩ във връзка с предполагаемите руски опити за разпространяване на дезинформация в месеците преди и след президентските избори в САЩ от 2016 г.

Руското правителство отрича обвиненията, че опитва да повлияе на изхода от изборите, в които президентът Доналд Тръмп победи демократа Хилари Клинтън.

фокус, епицентър

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023