Криминално

Страшна далавера набира сила в България! Туристи лапат 40 бона от фалшиви обири, вижте по каква схема стават несметно богати!

Страшна далавера набира сила в България! Туристи лапат 40 бона от фалшиви обири, вижте по каква схема стават несметно богати!

 

1494873729-640-3f858cd5b421e75bbaf18db249bc71e3

 

Чужди туристи изкарват суми между 20 и 40 хиляди лева след почивка в България, лъжейки, застрахователи в родината си, че са станали жертва на престъпление. Това е най-новата тенденция, която от тази година, забелязват полицаи, разследващи уличните грабежи, пише в. „Телеграф“.

 

Туристите се възползвали от евтините нискотарифни полети до София и Черноморието ни.

 

Обикновено правели няколкодневни турове по морето, след което повтаряли процедурата в столичните барове. Ден преди полетът им в родината те отивали в някое районно управление и заявявали, че чантичката им с голяма сума пари, всичките им документи, кредитни карти и смартфон е открадната.

 

 

С бележката от полицията пък те посещават посолството на своята страна, откъдето взимали друг документ, удостоверяващ, че са без лична карта или паспорт, за да могат да излетят безпроблемно, и се прибирали в родината си.

 

 

След това с документите те измъквали от застрахователите между 10 и 20 хиляди евро.

 

 

„40-50% от заявените грабежи от чужденци на практика са фалшиви сигнали“, коментират криминалистите.  Обикновено сигналите идват от англичани с индийски произход, представители на скандинавските страни или германци.

 

Подобно поведение имали и българи, които обаче не искали обезщетения от застраховките, а просто да скрият, че са си изгубили пистолета или личната карта в нетрезво състояние.

 

 

Фалшивите сигнали се подават в интервала между полунощ и 4-5 часа сутринта в петък и събота.  След подаването на сигнала полицаите били длъжни да търсят извършителя, а потърпевшите от своя страна не уведомявали полицаите, ако са си намерили „откраднатата вещ“.

 

 

Така се стигало до комична ситуация, в която служителят от районното звъни на откраднат смартфон и от другата страна вдига собственикът му.  Обикновено при инсценираните грабежи жертвите разказвали, че са били нападнати от 3-4 души.

 

 

 

„Казват, че престъплението е станало на едно място, а ние разбираме, че по това време той е бил на съвсем друго място. Тогава следва промяна на показанията, изведнъж се сеща, че са го ограбили на трето място“, коментират разследващите.

 

 

 

Сред комичните инсценирани нападения били и кражбите на пистолети. Охранител излязъл да пие с компания, установил, че оръжието му го няма и в нетрезво състояние подал сигнал, че е задигнато. Впоследствие то било намерено в касата в дома му,.

 

https://www.blitz.bg/kriminalni/strashna-dalavera-nabira-sila-v-blgariya-turisti-lapat-40-bona-ot-falshivi-obiri-vizhte-po-kakva-skhema-stavat-nesmetno-bogati_news562135.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024