Политика

БСП с нови 5 сигнала за корупция и конфликт на интереси срещу кметове на ГЕРБ и срещу Цветан Цветанов!

БСП с нови 5 сигнала за корупция и конфликт на интереси срещу кметове на ГЕРБ и срещу Цветан Цветанов!

 

зафиров92255_660_370

 

 

В генерална репетиция преди вота на недоверие БСП представи пред медиите документи и сигнали срещу властта, в които сезира прокуратурата за корупционни схеми и конфликт на интереси.

 

 

 

 

 

 

 

 

Социалистите внасят 5 сигнала за нарушения, извършени от общински кметове на ГЕРБ, както и срещу самия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

 

 

 

 

 

 

„Внасяме пет сигнала до прокуратурата, първият е свързан с действия на един от знаковите кметове на ГЕРБ, кметът на община Стамболийски Георги Мараджийски, заяви Атанас Зафиров.

 

 

 

 

 

 

 

Първата му работа е била да уволни 42 души и на тяхно място „според сигнала, са назначени в общинска администрация, детски градини и др. лица, близки до Мараджийски. Според Зафиров моделът Кумгейт 2 е валиден и за други общини в България.

 

 

 

 

 

 

Следващият кмет, срещу който пращаме сигнал – това е кметът на Тетевен – за безпринципни назначения без конкурси, нарушаване на правни норми, конфликт на интереси и др., продължи Зафиров.

 

 

 

 

 

 

Следващата седмица ще продължим с внасяне на сигнали и за други подобни случаи в Шумен, Бургас, Септември и др., които имат общ знаменател управляват се от хора на ГЕРБ. За нарушения и злоупотреби в охранителната фирма на министерството на отбраната- „МОБА”, от което са произлезли щети информация, която са дали от БСП.

 

 

 

 

 

 

Смятахме, че прокуратурата ще се самосезира или министерството ще предприеме коригиращи действия , но, напротив, не стана нищо подобно, а само получихме смехотворно обяснение, каза Зафиров.

 

 

 

 

 

 

 

Те осъществяват търговия с оръжие без да имат лицензи – за това ще внесем също сигнал. А фирмата „Партнер Консулт” в Дулово е вероятно свързана по адресна регистрация с фирма на бащата на един от евродепутатите от ГЕРБ – става въпрос за обществени поръчки за стотици хиляди левове.

 

 

 

 

Следващият сигнал касае зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, обяви Зафиров. В медиите беше разпространена информация за приноса му като бивш министър на вътрешните работи за залавяне групата на „Наглите”, посочи той.

 

 

 

 

 

Питаме откъде, как , кога и при какви обстоятелства Цветанов като министър на вътрешните работи познава лице, вътрешно за „Наглите”?

 

 

 

 

 

 

Според него тази тема касае морала и закона. Другата седмица ще продължим с внасянето на подобни сигнали, заключи Зафиров. 

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024