Политика

Осем министри от всичките 21 гласували против скандалната конвенция! Симеонов не казва как е гласувал Борисов!

Осем министри от всичките 21 гласували против скандалната конвенция! Симеонов не казва как е гласувал Борисов!

 

симеонов768x432

 

 

Осем от министрите гласуваха против Истанбулската конвенция. Това каза пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов, след като стана ясно, че правителството ще предложи на Народното събрание да ратифицира документа. Членовете на кабинета са 21.

 

 

 

Симеонов подчерта пред медиите, че не само министрите от трите патриотични формации, но и членове на кабинета от ГЕРБ са се обявили против конвенцията.

 

 

 

Запитан дали премиерът Бойко Борисов е бил в групата на противниците на Истанбулската конвенция, Симеонов отговори, че не забелязал, защото по време на гласуването гледал в другата посока.

 

 

 

„Не става въпрос за някакво политическо противопоставяне. Става въпрос за позиция, която са взели. Всеки взима позиция с оглед на своята компетентност и своето убеждение.

 

 

 

 

Не само Обединени патриоти, 8 човека от министрите гласуваха против.

 

 

 

 

Мисля, че това е нормален начин за взимане на решение. Мнозинството взима решение, така е и в Народното събрание. Дали ни харесва или не ни харесва – това е“, коментира Симеонов, цитиран от „Фокус“.

 

 

 

 

 

На въпрос дали има опасност у нас да бъде признат третият пол Симеонов отговори:

 

 

 

 

„Мисля, че не трябва да се влиза в детайли, след като сме изразили една позиция, значи имаме основания и притеснения. След обсъждането не би трябвало да има такава опасност“.

 

 

 

 

 

 

„Обединени патриоти се състои от три партии и недейте очаква по всички въпроси да бъдем на едно мнение“, допълни вицепремиерът Симеонов.

 

 

 

 

„Имаше достатъчно привърженици на нормалните сексуални отношения“, коментира пред журналистите в Министерски съвет Симеонов, цитиран от „Канал 3“.

 

 

 

 

 

И поясни, че до голяма степен той и колегите му, които били против ратификацията на конвенцията, били успокоени с обещанието да има съпътстваща декларация, в която Народното събрание да уточни българската позиция и да премахне страховете им.

 

 

 

 

На уточнението, че вицепремиерът Екатерина Захариева отрича в конвенцията да се говори за трети пол, Симеонов отвърна, че не иска да влиза в детайли какво пише.

 

Очаквайте подробности

 

Епицентър, Канал 3

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024