Политика

РЕВ ДО НЕБЕСАТА! Няма да гласувам за третия пол. Борисов прави огромна грешка! Подведен е!

РЕВ ДО НЕБЕСАТА! Няма да гласувам за третия пол. Борисов прави огромна грешка! Подведен е!

 

гмарков20160414.rwmjjtpexd

 

 

Г-н Марков, правителството фактически призна третия пол и прати за ратификация в парламента Истанбулската конвенция, която задължава и децата в детските градини да се съобразяват с това. Вие как ще гласувате в пленарната зала?
-Аз няма да гласувам в пленарна зала за ратификация на тази конвенция.
Защо?
– Не съм съгласен с твърденията на политолога Андрей Райчев, че нямало къде да ходим и ще трябва да признаем третия пол – щом сме тръгнали към богатите страни, щом те ни дават еврофондове и черпим блага, можем да си затрием суверенитета и те да ни казват какво да правим. Това не е вярно! България, както всички останали членки на ЕС, с членството си в Съюза не са загубили напълно суверенитета си. И не са верни твърденията на някои министри от кабинета на Борисов, че ако искаме да сме европейска страна, трябва да приемем конвенцията. За справка – Унгария е била, е и винаги ще бъде по-европейска от нас по редица съображения, но Виктор Орбан и неговото правителство не ратифицира конвенцията, както и правителството на Робърт Фицо (министър-председател на Словакия – б.р).
Аз не съм съгласен и никога няма да гласувам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да ходи в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество. Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! България е страна с патриархални традиции, ние сме християнска и православна държава. И искам да обърна внимание на онези членове на кабинета, които пробутват тази конвенция, както и на някои политолози, коледното обръщение на министър-председателя на Унгария, който е за защита на християнската култура. Той каза, че дори и тези, които не ходят на църква, атеистите, също са християни. Нашата християнска и православна култура изключва тази дивотия.

– Но вие винаги сте твърдял, че сте лоялен член на ГЕРБ. Тази ви позиция няма ли да влезе в противоречие с „правата линия“ на партията?
– Аз съм лоялен член на ПП на ГЕРБ, винаги ще подкрепям Борисов, но в този случай ще гласувам против, защото ходя пеша на работа до Народното събрание и няма да се червя пред моите избиратели. Хората ме познават, няма какво да им обясня. Повтарям – не сме длъжни да приемем тази конвенция и ако не я приемем, това не значи, че не сме европейска страна. Това е фундаментален въпрос и аз ще гласувам против нея.

Защо точно сега се поставя този въпрос и дали правителството не е притиснато в началото на европредседателството на всяка цена да бъде ратифицирана конвенцията?
– Не мисля, че има нещо общо между европредседателството и тази конвенция. За нея се говори отдавна. Екатерина Захариева е била министър на правосъдието, когато е подписвала тези документи. Може би се счита, че това е част от по-голямата европейска солидарност. Но аз също съм много „за” европейската солидарност и затова изразявам огромно съчувствие за това, което се случи в Германия, и което беше подминато от нашите либерални медии. Бях в Унгария и гледах по телевизията чудесии как момиченцето Мия на 15 години беше зверски заклано и промушено няколко пъти с нож от афганеца Абдул, който живее от април 2016 г. в германско семейство при родителите на момиченцето и те като християни, обичайки ближния си, го приемат, за да го интегрират, а той тръгва да изнасилва детето. Казва му, че ако „не му бутне“, ще го заколи.

На 15 декември родителите отиват в полицията и правят оплакване срещу Абдул. Полицията го привиква, но после го пуска и той извършва престъплението. Затова съм съгласен с Орбан, който казва, че християнството изисква да обичаме ближния си, но най-много изисква да обичаме и нас си – нашите традиции, семейните ценности, християнските ценности, защото се оказа, че евроценностите не винаги се покриват с християнските. И ще цитирам Доналд Тръмп, който каза: „Американци, върнах ви Коледа!” Защото в последните 8-10 години един американски президент не можа да си строши езика да поздрави с: „Весела Коледа!”, а казваше: „Весели празници!”. Тези неолиберални изгъзици не ги понасям и никога няма да гласувам за такова чудо.

 

Имате ли обяснение защо правителството предлага на парламента нещо, което ще раздели за пореден път обществото и ще предизвика негативна реакция срещу властта?
– Не мога да кажа. Това е грешка! В крайна сметка г-н Борисов си има глава на раменете, той носи отговорността, той е избран мажоритарно за премиер, избира министри, екипи и т.н. Аз съм му благодарен, че ме е направил депутат, подписал съм декларация за лоялност към ПП на ГЕРБ и съм лоялен, но този случай надскача вътрешната ми убеденост – това е тежък удар за семейните, християнските и морални ценности на нашето общество. Ние трябва да спрем тези неолиберални неща.

Вие сте човек с богат политически опит. Обяснете моля, нима в ГЕРБ не виждат, че с такива изкуствено привнесени скандали засенчват и идеите ни за европредседателството, и външнополитическите успехи на Борисов?
– В случая Райчев е прав, че България никога не е била толкова добре поставена и на Балканите, и в Европа. Това са седемте месеца на най-добрата външна политика на България. Това е неоспорим факт, заслугата на Борисов е огромна и не знам защо той трябва да се разконцентрира от линията, която за влизането ни и в Шенген, и в Еврозоната (която не може да стане бързо) и за приобщаването на Западните Балкани. Не мисля, че с това решение печелим правителството печели точки вътре в страната. Напротив! А колкото до това как ще погледнат на нас в Съвета на Европа – не е вярно, че ако не я приемем сега тази конвенция, ще има някакви последици за България. Това е едно прибързано решение, което не е в полза на Борисов.
Да не би да му изневерява политическият нюх на Борисов, че допуска това?
– Многократно наблюдавам през последните месеци, че за съжаление, Борисов е подвеждан – случаят с мораториума върху онколекарствата го показа. Борисов не е слънце да огрее навсякъде. Не е в състояние да чете всичко. Помните как го вкарваха в безумни, и то от името на правителството, законопроекти, които ние в парламента отхвърлихме – например да си купим телевизор за 1000 лв. с документ от банката. Тогава казах на групата, че това е акт срещу Борисов, бие по неговия авторитет. Той ходи и се мъчи как да намали административната тежест, а ние правим гражданите заложници на банките. И пред групата заявих, че ние сме парламентарна, а не банкова република. Има и други примери, които показват, че премиерът е подвеждан често. Той не може да чете всичко и да вниква в детайлите. За това има министри, но те да бъдат така добри да внимават, като го подвеждат, защото всичко се трупа на него. Всички са станали на неговия гръб министри, депутати и т.н. без някога да са си мислели, че ще станат такива – слагам и себе си в това число.

До каква степен тогава всички съветници около него могат да бъдат адекватни на политическата ситуация?
– Мисля, че това не е добро решение и се надявам парламентът да го отхвърли. Пак казвам – не може да възпитаваме децата си на друго освен, че има мъж и жена и че семейството е от мъж и жена. Винаги ще се противопоставям на тази неолиберална демокрация, никога няма да гласувам, защото този неолиберализъм ще направи от Европа един разграден двор!

На какво отдавате тази канонада от негативни статии в чуждия печат срещу България?
– Уважавам г-жа Нинова. Видях нейния повик Борисов да отговори на „Гардиън”, на „Журнал дьо диманш”, на един немски вестник и т.н. Аз съм възмутен от тези писания, смятам, че те не изразяват редакционната политика на тези вестници. Но не съм съгласен с БСП и с г-жа Нинова, които казват, че това са многоуважавани медии. Аз не ги уважавам! Не уважавам CNN, защото и снощи гледах как продължават да не уважават вота на американците и избора на Тръмп. Не уважавам германските телевизии, които пет дни криха късането на гащи, на сутиени и малтретирането на над 1200 германки и европейки през нощта пред Кьолнската катедрала. Мисля, че тези писания се дължат на отклоняване на общественото мислене в Западна Европа за това, което се случва там. Включително и вчера гледах по унгарската телевизия малтретиране от стотици идиоти на една френска полицайка. Това беше заснето и пуснато в мрежата. Така че тези медии да бъдат така добри да не прилагат двойни стандарти, а да погледнат собствените си страни.

 

Но те ни критикуват за корупция!
– Няма нито една контретика в тези статии, всичко е преразказ на някакви български неправителствени организации, на някакви центрове за изследване на демокрацията, на „Отворено общество”, на някакви други наши НПО-та, за които вече в парламента многократно казвам, че не бива да бъдат толерирани, защото е тенденция НПО-та и то платени, да се опитват да се налагат на националните правителства и в България, и в Полша, и в Унгария, Чехия и Словакия. Заявих: Ние сме парламентарна република, а не анархорепублика. Как не се сети тази г-жа, написала статията в „Гардиън” да обогати мнението си с елементарен поглед от страна на правителство, прокуратура, съд! Що за мнение е изтърсил един нашенец от някакъв Център за изследване на демокрация, че нямало вкарани министри в затвора, а трябвало да има! Знае ли този нашенец, че почти срещу всички български премиери – и Костов, и Виденов, и Станишев са водени наказателни производства, но българският съд не ги е осъдил. Няма кой да казва на съда как да гледа делата.
През тези шест месеца Борисов проведе две срещи с Макрон, среща в Берлин с Меркел, с Тереза Мей в Лондон – нещо незапомнено в нашата история. Ако някой иска да го обвинява в корупция – ще му го каже там в прав текст. Това са меродавни оценки. Не мисля, че Меркел ще се обърне към него с думите: „Скъпи Бойко”, ако го смята за корумпиран. Либералният печат отдавна крие истината, която става в собствените му страни, за да не се насажда омраза към преселниците иска да ги заобичаме. Е, на какво отгоре, след това, което става? И още нещо – „Файненшъл Таймс” също е авторитетен. Там пише нашият Ванчо Кръстев. Написа, че противник на Орбан бил не Сорос, а папата. Що за глупост! Та Сорос обвини в антисемисъм Орбан, което накара Нетаняху, влизайки в Будапеща да каже, че не е така. Докога ще търпим всичко това? Докога „либералната недемокрация” ще ни диктува как да живеем?
Продължаващото стоене на България под мониторинг уронва престижа ни. Видя се, че ефектът от него е нулев, но за това пък репутацията ни е накърнена. Трябва ли да имаме по-остра позиция по този въпрос?
– Крайно време е мониторинговият доклад с пристигането му от Брюксел да бъде взет от Борисов и хвърлен в кошчето. Наскоро се събуди дълга дискусия дали в България сме дебили или не сме. Преобладаваше мнение е, че не сме! Ами като не сме, защо позволяваме следната идиотщина – да приемаме забележката от Брюксел, че българският парламент при избора на членове на парламентарна квота във ВСС не бил обсъждал дълго кандидатите. Това е безумие! Българският парламент решава дали те да се обсъждат 3 часа или 300 дни. Няма кой да ни казва, даже и Брюксел, колко време да говорим на тази тема. А обективната истина показа, че ние избрахме тези хора с над 200 гласа и да правим псевдодебати и разтегляне на локуми, за да угодим на 4-5 брюкселски чиновници, е недопустимо!
Ако така продължава – няма да гласувам на евроизборите, защото днес ние продължаваме да се държим към ЕС, както навремето към СССР.

Епицентър

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024