Важно

Радев се дистанцира от Истанбулската конвенция: Безотговорно е да бързаме с поемането на такива международни ангажименти!

Радев се дистанцира от Истанбулската конвенция: Безотговорно е да бързаме с поемането на такива международни ангажименти!

РАДЕВbig_5722

 

 

Румен Радев се дистанцира от ратификацията на Истанбулската конвенция. Той отсече, че е безотговорно да бързаме да поемаме международни ангажименти без да сме наясно какво точно пише в даден документ и без сериозен дебат в обществото.

 

 

 

 

 

 

И напомни, че има закони и МВР, които най-напред трябва да се борят с насилието срещу жени и деца.

 

 

 

 

 

 

 

„За мен първо е нужно един изчерпващ дебат по темата“, каза за конвенцията Румен Радев в отговор на въпрос на Канал 3 за това дали трябва да бързамме да я ратифицираме.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Виждате, че случаят в Нови Искър показа имаме един педофил с ефективна присъда. И в момента имаме закони срещу това, но човек като него може да вилнее в продължение на години при пълното безразличие на местна власт, на държавни институции и на обществото.

 

 

 

 

 

 

Това е много сериозно“, коментира Радев с припомнянето, че и в момента имаме закони, които защитават и правата на жените и децата, и срещу домашното насилие.

 

 

 

По-рано днес от МВР дадоха извънреден брифинг за касапицата от Нови Искър. Там разследващите разбиха пух и прах всички конспирации и съмнения, свързани с вината на Росен Ангелов.

 

 

 

 

 

 

„Но не можем да ги приложим явно както трябва. А бързаме да поемаме международни ангажименти без да знаем точно за какво става въпрос и без да сме провели един задълбочен дебат. Това е безотговорно! „, категоричен беше Радев.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Борбата с насилието срещу жени и деца трябва да се води от полицията тук и сега, ха ние трябва да знаем какво се подписва и какво се ратифицира, а не постфактум да установяваме какво сме приели.

 

 

 

 

 

 

 

Президентът изрази и остър коментар малко по-рано днес. Повод за това бе отхвърлянето на ветото върху Антикорупционния закон от Правна комисия.

https://www.blitz.bg/kriminalni/prezidentt-radev-s-neochakvan-komentar-za-kasapina-ot-novi-iskr-glavnokomandvashchiyat-obrna-grb-na_news570507.html

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022