Политика

Елена Йончева: Защо не се разсекретят срещите на Борисов с Бабиш и с Върбакова?

Елена Йончева: Защо не се разсекретят срещите на Борисов с Бабиш и с Върбакова?

 

 

йончева768x432

 

 

 

 

 

За обществото би било по-интересно да се разсекрети стенограмата от разговорите на премиера Бойко Борисов с чешкия му колега Андрей Бабиш, както и със собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова, отколкото на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил. Такава теза развива депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева в интервю за Блиц.бг.

 

 

 

Йончева е запитана какво мисли за искането на ГЕРБ да се разсекрети разговорът на „Дондуков“ 2. „Президентът Румен Радев обяви своята позиция по време на реч на 3 март.

 

 

 

 

 

 

Ако целта е да се отклони вниманието от обществената реакция по темата за ЧЕЗ, би трябвало по-скоро да се поиска разсекретяване на стенограмата от срещата на Борисов и Бабиш.

 

 

 

 

 

 

 

Би било много интересно какво ще научим от нея. Ако искат да отговорим на обществения интерес и да защитим българите, нека се поиска и разсекретяване на стенограмата от срещата между Борисов и Гинка Върбакова.

 

 

 

 

 

 

 

Това е информация, която би била доста интересна за българската общественост“, отговаря Елена Йончева.

 

 

 

 

 

 

Депутатът от левицата коментира и атаката към БСП от страна на народния представител от ГЕРБ Спас Гърневски. В декларация от името на парламентарната група на управляващата партия той нападна БСП, като видя червена партийна следа в сделката с ЧЕЗ в лицето на Моника Йосифова, която разпратила прессъобщение до медиите от името на „Инерком“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Това са пълни глупости!“, реагира Йончева. И продължава: „Не мога да разбера как един народен представител, в случая от ГЕРБ, може да излезе и да разпространява такава фалшива новина, и то от трибуната на Народното събрание като изявление на ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не мога да ви кажа коя е въпросната Моника Йосифова, но не става въпрос за съпругата на Сергей Станишев. Всеки може да направи подобно нещо. Пробвайте да изпратите мейл и от мое име – ще стане.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Както може и някой от ваше име да го направи. Да се използва Народното събрание, за да се разпространяват клюки, това е принизяване на институцията!“

 

 

 

 

 

 

 

 

На въпрос трябва ли лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов да се извини за думите си към руския патриарх, който той нарече „агент на КГБ“ и „контрабандист“, Йончева каза: „За мен, начинът по който Валери Симеонов разсъждава и действа е непонятен.

 

 

 

 

 

 

Дори и да се извини, и да не се извини, неговият образ остава непоклатим.“

 

 

Епицентър

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024