Личности

Путин се открехна пред ослепителна американка от NBC какъв ще е наследникът му и ще се срине ли Русия, когато той слезе от власт (СНИМКА)

Путин се открехна пред ослепителна американка от NBC какъв ще е наследникът му и ще се срине ли Русия, когато той слезе от власт (СНИМКА)

20151219.atyyrsbkvj
Руският президент Владимир Путин разказа в интервю пред американската кореспондентка Меган Кели, че е мислил за наследник, откакто за първи път е станал държавен глава от 2000 г. насам.
„Мисленето не е вредно, но в крайна сметка изборът ще бъде на руския народ.
Все едно е дали симпатизирам на някого, или не, кандидатите ще идат на избори и в крайна сметка окончателното решение ще бъде на гражданите на Руската федерация „, – каза Путин пред NBC.
1520687187-clipboard01
В същото време той посочи, че е глупост мнението на американски експерти, които твърдят, че след като слезе от власт, ще бъде в опасност, а всичко, направено по време на неговото управление, ще бъде унищожено.
Путин подчерта, че хората, които дойдат на власт след него, няма да искат да унищожат това, което е направил.
„Може би, напротив, те ще бъдат хора, които искат да укрепят Русия, да създадат бъдеще за нея, да създадат платформа за развитие за следващото поколение“, каза руският лидер.
Той също така изрази увереност, че много страни, и по-специално Съединените щати, се интересуват от стабилността на Русия.
„Съединените щати, струва ми се, се интересуват Русия да е стабилна, просперираща и развиваща се страна, в следващите най-малко 25-50 години, коментира още Путин.

Руският президент Владимир Путин заяви още , че няма намерение да променя конституцията, за да остане власт и след 2024 г.

„Никога не съм променял конституцията и няма да го направя, за да ме уреди това и нямам такива намерения днес“. Така той отговори на въпроса дали има намерение да последва примера на китайския президент, който се стреми към неограничен мандат, предаде БТА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Путин дойде на власт през 2000 г. В периода 2008-2012 г. президент бе Дмитрий Медведев, а Путин бе премиер, а после отново се върна на президентския пост въпреки протестите на опозицията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023