СВЯТ

Бащата на Литвиненко в сензационно интервю: Лондон няма доказателства за вината на Русия за Скрипал, но пък има желание да я дискредитира!

Бащата на Литвиненко в сензационно интервю: Лондон няма доказателства за вината на Русия за Скрипал, но пък има желание да я дискредитира!

 

 

литви1522658773-1522158981-rf-678x381

 

 

 

Лондон няма доказателства за вината на Русия, както в отравянето на Сергей Скрипал, така и в покушението над Александър Литвиненко, но пък има желание да дискредитира Москва в очите на международната общност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Тази теза развива в предаването „Противоположности“ на руската телевизия RT Валтер Литвиненко, баща на Александър Литвиненко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Според него Лондон активно лансира версията за вината на Москва за отравянето на бившия агент на ГРУ Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в Солзбъри.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тактиката на британските власти в разследването на двете дела – за отравянето на Скрипал и на бившия агент на ФСБ Александър Литвиненко, е почти една и съща, твърди той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Веднага след смъртта на сина си Александър, Валтер Литвиненко обвинява публично руските власти за това. Но после променя мнението си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Запитан какво го е накарало да промени становището си, той казва: „Анализът! Аз постоянно анализирих, мислех по това. И в края на краищата дойдох до окончателния извод. Сега нищо не може да ме накара да го променя. Путин не е способен на такова нещо – това е!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водещият припомня на Валтер Литвиненко: „Известно е, че вашият син отправи срещу Русия, срещу Путин много сериозни обвинения, като казваше, че Путин е организирал взрива на жилищни сгради в Русия, че той стои зад терористичните атаки в САЩ на 11 септември.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Знаете ли, може би някой в руското ръководство и да е искал да направи това. Мисля че президентът всички вижда, всичко знае. Виждам колко порядъчен човек е той, разбирате ли. Той не е способен на пакост, това е най-важното.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още повече, че той е умен човек – няма да се занимава с дреболии. Кой е Саша за президента?! Саша беше обикновен опер, ловеше бандити. Той обичаше работата си. Защо му е на Путин да се занимава с него“, отвръща Валтер Литвиненко.

 

Очаквайте подробности!

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024