САЩ

БЕЗУМИЕТО НА ЕДНО ИЗДАНИЕ! NEW YORK TIMES: А ДАЛИ ПУТИН НЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ?

БЕЗУМИЕТО НА ЕДНО ИЗДАНИЕ! NEW YORK TIMES: А ДАЛИ ПУТИН НЕ Е АГЕНТ НА ЦРУ?

 

9c7f-jumbo

 

 

 

Упоритото нежелание на президента Тръмп да се отнесе негативно към Русия предизвиква удивление.

Бившият директор на Националното разузнаване Джеймс Клепър дори предположи, че Путин се отнася към американския президент като към «агент» на руското разузнаване.

Вероятно е точно така, пише Томас Фидман за The New York Times.

«Но на мястото на руските граждани бих си задал въпроса: а не е ли Путин американски агент?

Защо?

Защото в последните години Путин предприе толкова много действия, които съдействаха за отслабването на руската икономика и човешкия капитал, което ни заставя неволно да се замислим, не работи ли той тайно за ЦРУ», пише авторът.

 

 

 

 

 

 

Според него, през 2007 и 2008 година Путин решил, че възстановяването на Русия с помощта на невероятните таланти на руския народ и укрепването на законовия ред — е твърде трудна задача.

 

 

 

 

 

 

 

 

За целта трябвало властта да бъде поделена, да се извършат «истински конкурентни избори» и да се построи действително разнопластова, основана на иновациите икономика.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вместо това Путин решил «да търси гордостта на Русия на неподходящи места».
Той заложил на нефта и газта, а не на хората, укрепил руската армия, а не законовия ред, обогатил себе си и своето обкръжение, «надявайки плаща на руското православие и национализма, които предизвикват симпатиите на неговите привърженици», счита Фридман.
 Според него, независимо от голия си торс, независимо от всички неотдавнашни разговори за това, че Путин се е оказал «успешен автократ», руският лидер «съвсем не е уверен в себе си».
Именно затова дори след 20 години на власт той «се страхуваше да допусне на неотдавнашните президентски избори поне един истински независим кандидат».
«Ето как стоят нещата всъщност: Путин неизменно се държи като фермер, който продава най-ценното си говеждо за бучка захар. С други думи, той се стреми да получи кратковременно захарно опиянение, за да увеличи популярността си сред своите националистически настроени привърженици, защото той изпитва неувереност и се разплаща за това с истинско говеждо, превръщайки Русия в по-слаба в дългосрочна перспектива», твърди авторът.
Например, през 2014 година Путин «завзе» Крим и «нахлу» в източна Украйна, за да получи «краткосрочен захарен стимул» за руския електорат.
Но в замяна му се налага да живее в условията на западните санкции, които съдействаха за забавяне на икономическото развитие на Русия.
През 2015 година в името на друго «краткосрочно захарно опиянение за своите привърженици» Путин реши да докаже, че Русия все още е свърхдържава и вкара войските си в Сирия.
В резултат той «затъна и не може да се измъкне» от този регионален конфликт, а ако правителството на Башар Асад падне, то руският президент рискува да придобие образа на глупак, пише Фридман.
 Последният пример «за путинската замяна на говеждо за захар» — това е «очевидно подписаното» от Кремъл използвана не военното отровно вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри.
В отговор последва масово изгонване на представителите на Москва от редица западни държави, припомня авторът на статията.
Според него, тази негативна реакция на Запада помогна на Путин да победи по време на «фалшивите избори», което се превърна в още една «захарна еуфория».
В резултат Русия се оказа още по-изолирана, отколкото по-рано.
«За мен несгодите на Путин не са повод за радост.
Аз бих застанал срещу разширяването на НАТО. Бих искал Русия да влезе в семейството на европейските демокрации.
Слаба, изолирана и унижена Русия — това е опасен звяр.
Но за процъфтяването в дългосрочна перспектива на Русия й необходимо «рестартиране», а това може да се случи само отвътре, но Путин няма да натисне това копче», пише авторът.
«Тъжно е да се наблюдава как страната, дала ни Чайковски, Толстой, Сахаров, Стравински, Достоевски, Солженицин, Пушкин и основателя на  Google Сергей Брин, получава известност, благодарение на това, че дава на света «Новичок» — използваната в Британия смъртоносно опасна отрова, «зелените човечета», които завзеха източна Украйна, които бяха преоблечени руски военни и  Gucifer 2.0 — руският киберагент, който хакна националния комитет на Демократическата партия».
Нюз фронт

 

САЩ

More in САЩ

ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024