Политика

Радев: Няма как да коментираме сериозно идея за излизане на България от НАТО! Цветанов: Няма как да стане, никакво отклонение!

Радев: Няма как да коментираме сериозно идея за излизане на България от НАТО! Цветанов: Няма как да стане, никакво отклонение!

 

радев768x432

 

 

 

 

 

Няма как да коментираме сериозно идея за излизане на България от НАТО. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, помолен да коментира предложението на лидера на ПП „Воля“ Веселин Марешки за организирането на референдум за излизане страната ни от НАТО. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 

 

 

 

 

 

 

 

„НАТО е нашата колективна система за сигурност и ние сме длъжни да бъдем лоялни членове, но аз винаги ще продължа да повтарям: не само на думи, а с реални действия по укрепване на отбранителните способности на Българската армия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Мисля, че това са шеги. Няма как да коментираме сериозно тази тема.

България е част от НАТО“, подчерта държавният глава.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

България няма как да започне каквато и да било процедура за излизане от НАТО, НАТО е част от националната сигурност, коментира казусът Цветан Цветанов. Подобни анонси водят до определени спекулации и внушения, по мнението му.

 

 

 

 

цветанов-1

 

 

 

 

 

 

Явно обаче трябвало да се поговори с Марешки по темата. Няма да направим никакво отклонение от членството си в НАТО, отсече Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ не е запознат с аргументите на Марешки да ни вади от Алианса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По думите на Цветан Цветанов евроизборите ще са лакмус за обществените нагласи. НАТО гарантира националната ни сигурност и териториалната цялост.

 

 

 

 

 

 

 

Пламен Христов от „Воля“ пък подчерта, че Марешки искал да се постави на обсъждане дали трябва да плащаме цената да сме член на НАТО. „Воля“ застава зад лидера си. Ние сами не можем да си гарантираме националната сигурност, убеден е Христов. Дори и като член на Алианса пак не си гарантираме сигурността. Това е сериозен проблем, посочи депутатът. И в момента не сме пълноценен партньор на НАТО. Единна европейска армия трябвало да ни пази, а не НАТО. И Доналд Тръмп критикувал Алианса, по думите му.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи лансираната от Марешки идея като ярка форма на популизъм. Това е ГЕРБ, коментира той. Според него в тази идея прозира управляващата партия. Едните им партньори искали да ни вадят от ЕС, другите – от НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

Това е много опасно, каза лидерът на ДПС. Партията му предупреждавала, че се случвали опасни неща.

 

 

Епицентър, Нюз БГ

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024