Европа

Новият МВР шеф на Италия подгони мигрантите и Сорос, нарече Путин “един от най-добрите държавници в света”

Новият МВР шеф на Италия подгони мигрантите и Сорос, нарече Путин “един от най-добрите държавници в света”

 

салвини1528190538-11

 

 

Новият вътрешен министър на Италия и лидер на крайно дясната “Лига” Матео Салвини обяви твърд курс на правителството срещу преселниците и се зарече да намали значително случаите на ново пристигащи, като същевременно върне обратно вече пристигналите, предаде Ройтерс.

 

 

 

 

 
Италия повече няма да бъде бежанския лагер на Европа, отсече в радио интервю Салвини. Той каза, че Рим ще търси съдействие от партньорите си в ЕС, за да получи повече европейска помощ за справяне с мигрантския проблем. И посочи, че или “Европа ще ни помогне да направим страната си сигурна отново, или ще прибегнем до други методи”.

 

 

 

 

 

 
Ограничаването на миграцията и установяването на строг контрол върху нея бе едно от основните предизборни обещания на “Лига”, което я направи втора сила на изборите на 4 март със спечелени 17%. Оттогава подкрепата за нея расте, като според последното проучване на IPSOS, публикувано в събота, тя вече е 28,5%.

 

 

 

 

 

 
Междувременно Салвини се нахвърли с остри критики върху US финансиста Джордж Сорос, като го нарече безскрупулен и спекулативен. Причината са изказаните от Сорос подозрения, че Салвини е много близък с руския президент Владимир Путин, който можело да стои зад финансирането на “Лига”.

 

 

 

 

 

 
На икономически форум в Тренто Сорос освен това изрази и силно безпокойство от плановете на новото правителство в Италия да настоява за сваляне на санкциите срещу Москва. “Никога не сме получавали лира, евро или рубла от Русия”, заяви Салвини. И допълни, че смята Путин за “един от най- добрите държавници в света”.

Източник: blitz.bg

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024