Политика

Кой е лобистът на Домусчиев? Ревизоро се оплака, че е подведен от Сидеров за скандалните поправки

Кой е лобистът на Домусчиев? Ревизоро се оплака, че е подведен от Сидеров за скандалните поправки

 

лобисти1532603908-660x330

 

 

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е подвел депутата от гражданската квота на ВМРО Емил Димитров – Ревизоро за скандалните поправки в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол, които облагодетелстват бизнесмена Кирил Домусчиев.

 

 

Промените, които бяха отхвърлени от президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, предлагаха приватизационните ангажименти за купувачите да са за максимум 5 г., както и да важат и за вече сключени договори.

 

 

 


На 12 юли, само часове след съобщението на Арбитражния съд за прекратяване на делото по искането на Параходство „Български морски флот“ (БМФ) за промяна на приватизационния договор, шефът на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров нарежда на депутата от „Атака“ Николай Александров да внесе промени в Закона за приватизацията, според които ангажиментите за купувачите на държавна собственост да са само за 5 г.

 

 

 

Още същия ден Волен Сидеров дал на Емил Димитров друго предложение да го внесе в деловодството, което допълва предложението на Александров като включва и вече включените приватизационни договори.

 

 

 

 

Шефът на групата на Сидеров заявил убедено на Ревизоро, че то ще бъде подкрепено още от депутати от ГЕРБ и „Обединените патриоти“, пише „Епицентър“.

 

 

В крайна сметка обаче останал само неговият подпис върху предложението. Въпреки уверенията, документът не бил подписан от лидера на „Атака“, а още по-малко и от председателя на ПГ на ГЕРБ.

 

На следващия ден – 13 юли, петък, Димитров изразил недоволството си от крайно некоректното поведение на шефа на „Атака“, разказаха депутати от „Обединени патриоти“.

 

 

 

Консултирал се с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който го посъветвал веднага да оттегли подписа си от законовите промени.

 

 

 

В понеделник  внесъл в НС официално писмо и до председателя на икономическата комисия в НС Петър Кънев, в което съобщава, че оттегля предложението си за промени в Закона за приватизацията.

 

Епицентър

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024