Политика

Министрите Порожанов и Радев да си ходят веднага заради лъжите за чумата! И Борисов е отговорен!

Министрите Порожанов и Радев да си ходят веднага заради лъжите за чумата! И Борисов е отговорен!

 

991-ratio-atanas-zafirov-korneliia-ninova

 

 

 

Министър Порожанов, министър Радев и премиерът Борисов трябва да поемат отговорността за убитите животни в Странджа. Те ни убеждаваха, че има чума и че единствените мерки, които трябва да се предприемат е да се избива всичко наред.

 

 

 

 

Това заяви на извънреден брифинг на „Позитано“ 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова. Поводът бе информацията от френска лаборатория, че няма доказателства за чума по животните в Странджа, заради която бяха избити стадата там.

 

 

 

„Пробите дойдоха и няма чума – отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата министри Валентин Радев и Румен Порожанов“, каза Нинова.

 

 

 

 

Двамата министри трябва да си ходят веднага, заяви тя. Според Нинова кабинетът прави опит да си измие ръцете с шефа на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

 

 

 

„Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов: „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните“.

 

 

 

 

 

Докъде стигна преврата, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството“, започна изложението си пред медиите лидерът на БСП.

 

 

 

 

Нинова припомни, че когато от БСП са казали, че няма доказателства за чума, са чули насрещни въпроси кой ще понесе отговорността, ако болестта тръгне из страната и тогава тя заявила, че лично ще поеме тази отговорност. „Хайде сега да видим кой ще си понесе отговорността. Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк.

 

 

 

За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователната дружество отговорността пое Ралица Агайн. Председателката на комисията видите ли не знаела. Сега насочват всички отговорности и стрели от сутринта към г-н Илиев“, продължи Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

 

С лакардии може да се управлява известно време, но десет години не, коментира тя по повод изказванията на премиера Борисов за нейните изяви по време на кризата в Болярово. Тогава Борисов сравни снимките й със стопаните в Странджа със снимките на канцлера Меркел с мигранти.

 

 

 

 

 

Борисов каза, че трима папи са го галили по главата, надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа, добави Корнелия Нинова.

 

 

 

 

 

 

Лидерът на БСП хвърли светлина по това какво ще предприемат сега социалистите.

 

 

„Ще посетим Ямболско и Странжда. Този път ние ще го организираме – не преврат, но ред, права и закон в държавата. Ще се срещнем с хората и всички желаещи ще организираме и подпомогнем да подадат искове в български и европейски институции“, посочи Корнелия Нинова.

 

Очаквайте подробности!

 

 

Епицентър

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024