ИНЦИДЕНТИ

Ужасът няма край! Морето край Дуранкулак изхвърли трети труп на дете в рамките на часове

Ужасът няма край! Морето край Дуранкулак изхвърли трети труп на дете в рамките на часове

 

дуранкулак1534075114-maxresdefault

 

 

 

Трети труп бе изхвърлен край брега на Дуранкулак преди половин час, съобщи кметът на Шабла Мариян Жечев.

 

 

 

 

Това стана на същия неохраняван плаж, от който вчера изчезнаха три деца от шабленското село Спасово, предаде БНР.

 

 

 

Според кмета, от Гранична полиция са потвърдили, че трите тела са на изчезналите вчера момчета в бурното море. На мястото на трагедията днес са били и родителите на момчетата, пише Пик.

На 11 август четири момчета, на възраст между 12 и 15 години, влезли да се къпят в неохраняема част на плажа край Дуранкулак, при бурно море от 4-5 бала. Само едно от децата успяло да излезе на брега и хукнало да търси помощ.

 

 

 

 

 

Останалите три изобщо не се виждали от брега. Около обед морето изхвърли две от телата, южно от мястото на инцидента, припомня за ужаса „Монитор“.

 

 

 

 

 

 

„Четирите деца са влезли в морето при вълнение 4-5 бала. В такава ситуация дори опитни плувци избягват да влизат във водата. В събота и в неделя по цялото Добруджанско Черноморие имаше червен флаг – тоест, къпането е забранено. Момчето, което е успяло да излезе на брега и се е спасило, е обяснило, че умее да плува, а останалите три – не.

 

 

 

 

 

Успяло е да пробяга на север до спасителния пост на БЧК на къмпинг „Космос”, който е на 500 – 600 метра от мястото на инцидента и да търси помощ от нашите спасители. Те съобщили веднага на тел. 112, от където пък информирали, че ще изпратят катер да търси децата”, съобщи шефът на БЧК в Добрич д-р Артюн Еринозов.

 

 

 

На Северния плаж в Бургас цари невъобразим кошмар с недисциплинирани летовници от вътрешността на страната,които оказват груба съпротива и навлизат навътре в бурното море, където подобно по своята сила мъртво вълнение, не е регистрирано от 5-6 години насам. В 15:15 часа на 11 пост бе изваден от водата летовник с прединфарктно състояние, в спасяването, на когото бяха включени освен двамата лайфгардове, още и двама мъже от плажуващите, пише BulNews.

 

 

 

 

 

Компанията на полуудавника, който в момента лети с линейка към спешното в УМБАЛ-Бургас, казва, че не били от града и никой не бил в състояние да накара приятеля им да излезе от морето, заради което той пристигнал тази сутрин. Състоянието му е критично, очаквайте подробности затова дали ще оцелее. „Давят се хора, които не са виждали в живота си повече от една вана с вода.

 

 

 

 

 

 

 

Човек, който е израснал край морето, не би навлязъл от петък насам повече от кръста навътре във водата”, заяви спасителната двойка от 6-ти пост, на която към момента тъмнокожа компания, очевидно също живееща далеч от Бургас, създава проблеми и категорично отказва да не навлиза в морето, заради внезапните дълбоки ями.

 

 

 

петел

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024