Политика

А. Райчев: Борисов не е разговарял с Тръмп и няма как да събори Радев. Къде е тръгнал с рейтинг от 30 % срещу 60 % на Радев?

А. Райчев: Борисов не е разговарял с Тръмп и няма как да събори Радев. Къде е тръгнал с рейтинг от 30 % срещу 60 % на Радев?

 

big_111

 

 

Току що в ефира социологът Андрей Райчев попиля от критики Бойко Борисов след снощната му снимка и среща с Доналд Тръпм в САЩ. Райчев обяви, че Борисов си прави пиар, за да засенчи и измести Румен Радев, но мисията му е обречена на провал.

Ето какво каза Андрей Райчев в „Тази сутрин” по БТВ:

 

 

 

„Разговори Борисов – Тръмп не е имало. Борисов иска да привлече вниманието върху България, но не успява. Успял е все пак да си направи снимка с Тръмп, в която е вложил магнетичния си чар, за да измести Румен Радев.

 

 

Българските президенти винаги правят две неща – първо събарят премиера после правят партия. Партиите им, обаче не бележат големи резултати. За България това не е добре. С всеки удар и всяка закачка по Радев Борисов се приближава към собствения си политически край. Той няма как да събори президента. Борисов продължава да си мисли, че ще стане президент, но това няма да стане.

 

 

 

Вижте миналото, когато са се противопоставяли президент и премиер. Жельо Желев победи Филип Димитров, Петър Стоянов победи Иван Костов, а на Георги Първанов премиерът не се противопостави.

 

 

 

Президентът е в изгодно положение от конфликта с ГЕРБ, тъй като към него има по-малко очаквания и критики. Вижте им рейтингите. Радев е с 60 %, а Борисов няма и 30. Борисов трябва да адаптира към Радев, което изисква нова политика от него, на която, обаче не е способен. В случая има сблъсък на политики, но всички подобни мачове са завършвали с победа на президента.

 

 

 

Догодина имаме два пъти избори. Планът на коалицията да оцелее до 2019 г. не ми се вижда реален, тъй като коалиционните партньори не могат да постигнат повече от това, което имат сега. За Борисов е страшно важно да е в ситуация, в която да може да маневрира. Той няма да се съгласи да управлява, ако се почувства заграден. Борисов няма да управлява, ако не чувства властта.

 

 

 

Борисов в момента ходи наляво и надясно, за да си движи ръцете, както в каратето. Ако се чувства зле и заграден, ще слезе от политическата сцена.”

 

Би ти ви, Петел

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024