ОБЩЕСТВО

Слаб сценарий! Не искаш половината българи да те подкрепят – после ревеш от липса на подкрепа

Слаб сценарий! Не искаш половината българи да те подкрепят – после ревеш от липса на подкрепа

 

PROT758 768x432

 

Между 40 и 50 граждани се събраха на протест пред Народното събрание. Това е втория ден от демонстрацията им, обявена като протест на българите в чужбина и за смяна на системата.  Вчера инициативата събра няколко стотин души за няколко часа пак на същото място. С няколко български знамена и днес протестиращите викат оставка и призовават да си ходят политиците и политическите партии. 

 

 

Публикуваме този коментар на Пламен Дарак от мрежата, защото е показателен за бутафорията на днешните протести, независимо от претенциите, с които организаторите им решиха да сменят „системата“:

 

 

Не искаш половината българи да те подкрепят – после ревеш от липса на подкрепа. Гониш телевизиите – после ревеш, че не те отразяват по медиите.

 

 

Добри или лоши – тактически е глупост при такова начинание още в самото начало да ги правиш враг /друга тема/.

 

 

Накрая плющиш едно заклинание, че живеещите в България са идиоти – после ревеш, че не си станал обект на всенародната любов.

 

 

Сегашната тиква поне се ограничи да ни нарече само „лош матрял: Трябва да си кръгъл глупак, за да си мислиш, че с подобни послания и действия, ще получиш подкрепата, която ти е необходима да постигнеш заявените цели. Та възниква тогава въпроса – реално искани ли са тези цели или целта е поредната пушилка с предизвестен край ? И кого ще обслужи поредното фиаско ?

 

 

Клакьорите пък плачат и хулят наляво и дясно, че имало разделение. Не хулете нас а тия след, които сте тръгнали. Те императивно декларираха, че не ни искат. Ревете на чужди гробища в случая.

 

 


Слаб сценарий. Слаби режисьори. Лош филм. Е какво чудно има в слабия интерес и ниската посещаемост. Идеите на политическия пазар са стока. Не ревете, че не ви се купува стоката – а я подобрете. Не етикетите , а съдържанието.

 

 


Та уважаеми, ако искате да бутате нещо, кажете ми какво предлагате и как ще го реализирате. Само не ми казвайте, че ще стане без партия и политици. Това е послание за наивници. Няма такава държава в света и близките хиляда години , няма да има. Тази мантра е по-голяма утопия и от комунизма. По ред причини /друга тема/ .

 

 

Който си фантазира такива неща , няма никаква представа за държава, право , икономика и ред неща свързани с функциите на едно държавно управление. А ако някой си мисли, че в 21 век може да се управлява с Чрезвичайни комитети /ЧК/ тип Дзержински – много,ама много се е объркал.
Българина , вече е обръгнал на месии и това , че го управляват към момента кретени, не означава, че сляпо ще тръгне след всеки, вживял се в образа на Левски или Наполеон.

 

 

Българина мина през цар, пъдар … тиква. Вече не е толкова лесен. И не намесвайте електората на Герб. Те са платена перманентна даденост, която ще умре от глад /поради некадърност/ ако Тиквата не е на власт. Но и това е друга тема – и все пак имаща пряко отношение към тактиката на всеки друг кандидат вожд. Толкова. 

 

 


Така, че вместо да ревете и хулите заради липсата на подкрепа и всенародна любов, си задайте въпроса защо е така ? И неее … в конкретния случай не е защото българина е идиот – а защото не е ! Измислете друга опорна точка . Като се замисля продължавайте – така по-бързо ще останете, колкото за един файтон.

 

Пламен Дарак, фейсбук

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
1010x570

За първи път от 1989-а! Заради унизителното отношение на държавата: Университетите затварят на 20 май

май 14, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
абитуриенти

Двама 14-годишни са с алкохолно отравяне, били на абитуриентски бал, единият е в кома

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024