Коментари

В България няма бизнесмени, а робовладелци. Важното е робите да работят за 600 лева по 10 часа на ден

В България няма бизнесмени, а робовладелци. Важното е робите да работят за 600 лева по 10 часа на ден

 

12369197_551462601673161_3056485158012774274_n

 

 

В БЪЛГАРИЯ НЯМА БИЗНЕСМЕНИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ

Мнението на българските бизнесмени относно „робите на труда“ отдавна не е загадка за мен.

 

 

Покрай работата ми съм се нагледала на мастити бизнесмени, смело решени в анцуг и златни ланци или излъскани джендърчета, получили пари незнайно откъде, които се чудят как да прецакат работниците си.

 

 

Това, което ме изумява, е наглостта, с която заявяват, че жените трябва да се връщат още след първата година на работа, а минималната заплата била висока! Жените губели трудовите си навици! НИКАКВА МИСЪЛ В КУХИТЕ ИМ ГЛАВИ, МИСЛЕЩИ САМО ЗА ПАРИ!

 

 

В тази държава трябва да се раждат деца, и то БЪЛГАРЧЕТА , за да има кой да ви работи и след 20 години! Ама не мислите за това, нали? Важното е робите сега да са налице, да ви работят за 600 лева по 10 часа на ден и извънредно, а вие с печалбите вместо да плащате редовно заплатите им, да си купувате нови мерцедеси!

 

 

Защо не инвестирате например във ведомствени детски градини, за да стимулирате майките да се върнат по-бързо на работа? Ааа, сетих се защо – защото тези пари ви трябват за лъскавия ви живот, който ви осигуряват робите.

И причината е една: В България много рядко има едър бизнесмен, който с честен труд се е издигнал и е успял. Повечето са или деца на мама и тати, които са ги спонсорирали, или са били в контрабандния бизнес, накратко престъпния, или са близки до управляващите и печелят от поръчки и договори с държава и общини.

 

Те смятат, че народът е ДЛЪЖЕН, РОБИТЕ СА ИМ ДЛЪЖНИ ДА РАБОТЯТ, ДЛЪЖНИ СА ДА ЧАКАТ ЗАПЛАТИТЕ СИ С МЕСЕЦИ, МАЙКИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СИ ЗАРЯЗВАТ ДЕЦАТА И ДА СЕ ВРЪЩАТ ДА РАБОТЯТ И ДОРИ ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ БОЛНИЧНИ И ОТПУСКИ!

 

 

НАГЛОСТ!
И защо например не се обърне внимание на едни други „майки“, въпреки че думата не е точна. Които раждат чавета на конвейер и всички плащаме, за да ги издържаме да лежат и да произвеждат нови чавета, чиято единствена цел в живота отново ще бъде възпроизводството! Ама на бизнеса не му пука от това!

 

 

И при тази демографска криза какво ще правите??? Ще внасяте мигрита? Кой ще ви работи за жълти стотинки и ще ви търпи простотиите?

ИЗВОДЪТ: ДЪРЖАВАТА, ПОЛИТИКАТА И БИЗНЕСЪТ МРАЗЯТ МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА, МРАЗЯТ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, МРАЗЯТ ТЕЗИ, КОИТО СМЯТАТ, ЧЕ ИМАТ НЯКАКВИ ПРАВА.

 

 

Ако трябва да посоча обобщен образ на българския бизнесмен, това са семейство Баневи – прости като цървули, забогатели защото са подставени лица и са им дали да въртят едни пари, самовлюбени и нагли!

 

 

А синдикатите пригласят на робовладелците. Защото и те са купени!

 

Елена Гунчева, Фейсбук

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024