ОБЩЕСТВО

Откриха 9 нелегални крана във винпрома на Петя Славова (ВИДЕО)

Откриха 9 нелегални крана във винпрома на Петя Славова (ВИДЕО)


Юлиан Мирков, зам.-директор на Агенция „Митници“

 

 

Агенция „Митници“ констатира две нарушения в два данъчни склада за производство на алкохол. Единият е във винпром „Черноморско злато“ в Поморие, а другият в с. Славянци, съобщава БНР. Резултатите са станали известни след от рутинна планова проверка, съобщи зам.-директорът на агенцията Юлиан Мирков.

 

 

По думите му в склада в Поморие са намерени 9 малки крана, от които е възможно да бъде изведен готов алкохолен продукт, без на тези точки да има измервателни устройства, които да предават данните към Агенция „Митници“. „Това е в разрез с разпоредбите. Крановете са поставени без одобрението на митническите органи. В технологичните схеми, които са налични в Агенция „Митници“ те не съществуват. В представените от самия склад схеми, също не присъстват тези кранове“, допълни още Мирков.

 

 

 

Той уточни, че в едно от помещенията на този склад са намерени пластмасови опаковки от 5 литра с готов продукт за употреба – ракия и мастика в около 30 опаковки. „Нетипично е алкохолът да се намира в такива опаковки и то в заключено помещение. Колегите са направили един експеримент, в който е видно, че един такъв 5 литров пластмасов съд се запълва за 45 секунди“, уточни той.

 

 

 

 

Другият склад се намира в с. Славянци, общ. Сунгурларе. „Там е направен полеви експеримент като от измервателния уред е направено източване и е установено, че информацията не достига до Агенция „Митници“, съобщи зам.-директорът.

 

 

 

По думите му при други четири лица има констатирани малки нарушения, които ще бъдат отразени и ще бъдат съставени актове. „Към момента можем да говорим за административни нарушения, не можем да говорим за престъпление. Колегите тепърва ще анализират случаите. Ако е необходимо може да се стигне и до отнемане на лицензи“, каза още зам.-директорът на Агенция „Митници“.

 

 

 

 

В останалите четири проверявани обекта, намиращи се в районите на Търговище, Долна Баня, Свиленград и Ловеч, не са открити съществени нарушения. „Ще бъдат проверени всички данъчно задлъжнели лица, които се занимават с производство на алкохол в следващите 2 месеца“, добави той.

 

 

Видео Митници:

 

 

 

 

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/otkriha-9-neregistrirani-krana-vyv-vinproma-na-petya-slavova-video

 

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024