Политика

Йончева е била подслушвана по сигнал от ГЕРБ! Тя: Запозната съм с методите им на репресии, това е класическа схема

Йончева е била подслушвана по сигнал от ГЕРБ! Тя: Запозната съм с методите им на репресии, това е класическа схема

ceco-srs
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова даде подробностите около разследванията на прокуратурата, заради които днес беше поискан имунитета на шестима народни представители. Сред тях е и Елена Йончева от БСП, която е обвинена в пране на пари в особено голям обем. Сигналът срещу нея е подаден от двама депутати от ГЕРБ и още едно лице.
Прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са придобити по престъпен начин, каза Арнаудова.
На практика това означава, че депутатката е била подслушвана! По искане на ГЕРБ!

По данни на прокуратурата Йончева е участвала в схема с фирма „Офроуд”, в която са внасяни пари с престъпен произход. Единствено тя е била упълномощена да оперира с наличните средства в банкова сметка в КТБ.

 

 

„Това са средства, присвоени от длъжности лица от КТБ и са средства, които не са собственост на КТБ, а са собственост на българските граждани, които са имали влогове там. Това според нас е престъплението, което е било извършено”, съобщи Арнаудова.

 

 

По думите ѝ прокуратурата разполага с гласови доказателствени средства, че Йончева е знаела или е предполагала, че парите са придобити по престъпен начин.

 

 

 

По този случай Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство на 31 август.

 

 

Прокуратурата ще извърши по-нататъшни следствени действия, след като бъдат свалени имунитетите на депутатите.

По думите на Арнаудова решение на главния прокурор е кога ще внесе искането за снемането на имунитета на шестимата народни представители.

 

 

 

 

 

Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема. Твърденията за “вероятно пране на пари” идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали – вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории, категорична е самата Йончева.

 

 

 

 

 

През последната година внесох в ДАНС и прокуратурата документи, свързани с вероятни корупционни практики при строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница, както и за аферата “кумгейт”. Бях обвинена от В.Симеонов в национално предателство. По този повод той внесе срещу мен и сигнал в прокуратурата. Клевета срещу мен е отправяна и от Б.Борисов, за което беше осъден.

 

 

 

 

 

 

Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Прословутият договор, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация.

 

 

 

 

 

В своята дейност по заснемането на документални филми в Сирия, Турция, Украйна, Ирак, Афганистан, Чечня…. съм се срещала и с бандити, с престъпници. По нашия екип е стреляно, били сме отвличани и бити…

 

 

 

 

 

 

Опитът за сплашване няма да мине.

 

Би ти ви, Епицентър, Фокус, Информиран.нет

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024