Политика

Протестите са закономерни и връщат достойнството ни! Не мога да бъда обединител на неправдата…

Протестите са закономерни и връщат достойнството ни! Не мога да бъда обединител на неправдата…

 

карлово535289

 

 

 

Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово ден, след като хиляди се вдигнаха на протест срещу лошите условия за живот в цялата страна, предаде БТВ.

 

 

 

 

 

По думите му протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството на българите като граждани. Затова според мен и тези протести са закономерни.

 

 

 

 

 

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите.

 

 

 

 

Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават, заяви Радев.

 

 

 

 

 

 

Президентът каза още, че не може да каже дали протестите са политически режисирани.

 

 

 

 

 

В края на миналата седмица той отново атакува управляващите със свое обръщение, като в отговор беше обвинен, че подстрекава към събаряне на властовия ред.

 

 

 

 

 

Как отговори той: „Обединител не мога да ставам на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди”.

 

 

 

 

„Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат”, подчерта президентът.

 

 

 

 

 

 

Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация”, подчерта държавният глава.

 

 

 

Президентът Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Канал 3, Епицентър

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024