Личности

Тръмп и Путин не размениха и дума, двамата лидери дори не се ръкуваха

Тръмп и Путин не размениха и дума, двамата лидери дори не се ръкуваха

 

Russia's President Vladimir Putin, left, watches President Donald Trump, right, walk past him as they gather for the group photo at the start of the G20 summit in Buenos Aires, Argentina, Friday, Nov. 30, 2018. Leaders from the Group of 20 industrialized nations are meeting in Buenos Aires for two days starting today.(AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

 

Никаква кратка среща на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп не се предвижда в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в аржентинската столица, каза пред журналисти в Буенос Айрес говорител на Белия дом, който е в състава на американската делегация за форума, предаде ТАСС.

 

 

 

Той бе помолен да коментира публикации в някои руски медии, че Путин и Тръмп могат да имат импровизирана среща „на крак“ по време на форума. Вчера Тръмп съобщи в Туитър, че се отказва от подготвената вече среща между двамата заради сблъсъка между Русия и Украйна в Азовско море.

 

 

 

 

Форматът на церемонията за официалната снимка на лидерите на Г-20 и другите поканени международни лидери при откриването на форума не позволи на Путин и Тръмп да разменят по някоя дума, съобщи ТАСС. Лидерите излязоха на специално подготвения подиум и заеха местата си. Според подредбата на организаторите двамата се оказаха далеч един от друг и дори не можаха да се ръкуват.

 

 

 

 

След края на фотосесията всички участници в срещата на високо равнище бързо влязоха в заседателната зала и нямаше време да се поговори дори напът към нея. И в залата руската и американската делегации се оказаха отдалечени една от друга.

 

 

 

 

 

Мястото на Путин се оказа до това на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман. Путин дружески и топло поздрави своя съсед и двамата оживено продължиха разговора си, докато останалите участници заемаха местата си.

 

 

Факти БГ

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023