ОБЩЕСТВО

Българите в Норвегия изригнаха: Асимилират децата ни! Дори османците са били по-човечни, като са отвличали българчетата за еничари

Българите в Норвегия изригнаха: Асимилират децата ни! Дори османците са били по-човечни, като са отвличали българчетата за еничари

норвегияbig_A1_1_

 

 

 

Представители на българската общност в Норвегия внесоха протестна декларация срещу незаконното и брутално отнемане на наши деца в Скандинавската държава. Това стана преди няколко дни в град Кристиансан.

Тогава Валентин Желев – админ на българската общност в Норвегия, Александър Желев – админ на българската общност в Норвегия и Николай Николов – председател на „Асоциация на бащите в България“, входираха декларация от 7 страници. Те я предоставиха на шефовете на БАРНЕВЕРН в Кристиансан – Monnica Brunner и Heidi Salvesen.

 

 

 

В едно от точките в декларацията, те информират норвежките власти, че българския народ е много чувствителен на тема грубото отнемане на деца от родителите и тяхното насилствено асимилиране. България е била 500 години под османско робство.

 

 

 

Османците са отвличали български деца, за да ги направят еничари, но дори и тогава османците са били много по-човечни и милозливи от сегашните норвежки бюрократи – отнемали са само по едно дете на многодетно семейство.

 

 

 

 

На срещата в офиса на БАРНЕВЕРН българската общност поиска да се договорят методи за съдействие от страна на България при случаи с наши деца в Скандинавската държава.

 

 

 

 

 

автор: Димитър Щерев

 

Петел

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

клаудия

Соломон Паси и Даниел Лорер се обявиха за роднини на новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум

юни 4, 2024
нато-армия

The Telegraph: НАТО разработва план за прехвърляне на US войски при война с Русия, включително и през България

юни 4, 2024
президент

Радев: Нашите евроатлантици са страхливички. Ако оставим на тях, те с охота биха пратили всички българи на фронта

юни 3, 2024
мазда

Всички собственици на „Тойота“, „Мазда“, „Хонда“, „Сузуки“ и „Ямаха“ са предупредени: Япония разкри голяма измама с колите

юни 3, 2024
960x540

Освиркаха Урсула в Пловдив, докато с Борисов клеймяха мощно Путин на приказки!

юни 2, 2024
зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024