Коментари

Снегът е просто климат, бедствието са управляващите – 60 милиона за почистване и нищо!

Снегът е просто климат, бедствието са управляващите – 60 милиона за почистване и нищо!

 

 

мърдане117851_660_370

 

Снегът, по стара българска традиция, ни изненада в гръб – отново! Тъкмо започва материалът да се запасява с електронни винетки и излиза нов проблем – важат ли за снегоходните шейни и руските тройки с шейни!!? Да не стане сакатлък – да си излезе някой с моторната шейна на магистралата и да го глобят. Вероятно по сигнал на завистлив шофьор, който от часове е блокиран с колата си в снега!

 

 

 

 

ШЕСТДЕСЕТ МИЛИОНА за АПИ за снегопочистването тази година. Ама направо нищо пари! Някой някъде чисти, все пак да си оправдае гушването на милионите, но кой и къде е загадка с повишена трудност. Както вече е традиция – ако видиш снегорин, пожелай си нещо!

 

 

 

 

В тази светлина започвам да се замислям защо са ни толкова магистрали. Ей сега управляващата шайка заделя 1,5 МИЛИАРДА за магистрала „Хемус”. Само не разбрах – само една ли ще е или ще има зимна и лятна? Защото в момента през зимата пътната мрежа в България може да се ползва само от търсачите на силни усещания и тренирани моржове, за които пребиваването с часове в снега не носи рискове.

 

 

 

От действията на шайката оставам с впечатление, че покрай визитите на Боку из пустинята, а на Пекинската патица из Изтока, леко са загубили представа за климата в България. Ето например тяхната вярна фенка – Данчето Софийска, реши, че фазаните съвсем спокойно си чуруликат и подскачат при сняг и минусови температури.

 

 

 

 

 

Въпреки че се отплесвам от темата за снега, веднага се замислих защо просто не купиха пуйки, не ги пуснаха из Борисовата градина и не организираха наддаване сред материала кой ще си ги хване. Хем още пари щяха да спечелят, хем материалът доволен, хем добитъкът нямаше да се гътне за едното нищо, а щеше да краси трапезите!

 

 

 

 

Валежите дори на дъжд предизвикват инфраструктурна катастрофа. Например в Пловдив на един от новоремонтираните от Маминия /на мама Роза момчето, изживяващ се като Кмет на Пловдив/ булеварди, при всеки дъжд имаме удоволствието да се почувстваме като жителите на Венеция, макар и все още Мамин да не е усетил да обяви обществена поръчка за гондоли. Тъкмо ще избием рибата за Европейска столица на културата догодина.

 

 

 

 

Наводненията, разливите и наводнените мазета са типични вече дори за кратък дъжд. Което пък води до размишления за майките на строителите, които си оставят дипломите и ръцете по нашите инфраструктурни проекти! Но да не продължавам, за да няма утре протест с багери пред кантората ми, че черня доброто им име, известно в цял свят!

 

 

 

 

 

Странно защо, може би поради особености на възрастта, но като се сетя за годините, в които бях дете, не си спомням сняг, който да е блокирал коли и да не може да се минава. Улиците бяха изчистени, дори при един паметен сняг осемдесетте години в Пловдив, когато снегът стигаше почти до ушите ми. Ама и тогава улиците бяха изчистени и то още рано сутрин.

 

 

 

 

А дъждовете бяха лишени от всякакво очарование, защото се оттичаха в канализацията. Да, същата канализация и шахти, за които всяка година общините обявяват поръчки за милиони за поддръжка и почистване. Странно как никой досега не попита защо тогава ставаме морски градове?

 

 

 

 

 

И да напомня на управляващите – умерен климат, характерен с четири сезона, два от които почти неотличими. Но пък през зимата вали сняг, а останалите сезони – дъжд. Все още не сме пустиня, въпреки неистовите ви усилия в тази насока.

А бедствието, сполетяло държавата, няма природен, а политически характер!

 

 

 

АПИ пожелава на шофьорите Бог да ги пази и да им разчиства пътя!

Честит сняг, българи!

Елена Гунчева, Facebook

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024