Политика

Утре е последният работен ден на Лиляна Павлова, вече няма да е министър, но ценен номенклатурчик се не губи…

Утре е последният работен ден на Лиляна Павлова, вече няма да е министър, но ценен номенклатурчик се не губи…

lili-pavlova-bgnes-2
Народното събрание ще разгледа предложение на правителството за закриване на Министерството за европредседателството.
Точката фигурира в предварителния дневен ред на парламента, като разискванията и гласуването ще се състоят в четвъртък /20 декември/.

Според решението на кабинета ведомството ще бъде закрито на 1 януари 2019 година. Тогава и Лиляна Павлова ще бъде освободена в качеството й на министър.

 

 

Не е ясно все още на какъв висш пост ще бъде преназначена любимата министърка на Борисов, която е стар номенклатурен кадър на ГЕРБ и става съответно за всякаква синекурна позиция.

 

Според оценките на мнозина мястото й е на трудовата борса.

 

 

През годината се заговори, че щяла да отговаря за връзките ни с Китай… За тази дейност дали пък няма да открият ново министерство?

 

 

В края на октомври от „Дондуков“ 1 приеха отчета за събитията по време на българското председателство на Съвета на ЕС. В рамките му са проведени 330 срещи, заседания и конференции.

 

 

 

 

 

Календарът на редовните заседания на Съвета и подготвителните му органи включва 101 срещи на различните формати на Съвета на ЕС, 1523 заседания на подготвителните органи на Съвета на ЕС, 42 заседания на Комитета на постоянните представители на правителствата на държавите членки на ЕС;

 

 

29 заседания на Комитета на заместник-постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС. В допълнение Министерството на външните работи организира близо 50 събития в задграничните представителства на Република България, изпълняващи функции на местни председателства па ЕС, както и още толкова срещи и заседания в страната или чужбина по повод Българското председателство, се казва в доклада.

 

 

През ноември лъснаха данни за чудовищни разхищения, свързани с европредседателството ни…  2,5 милиона лева за шалчета, вратовръзки, химикалки, папки, календари, мускалчета, ключодържатели и транспаранти с логото е отчело като разход до момента родното министерство за председателството ни на ЕС, което приключи в средата на годината.

За настаняването в хотели четири и пет звезди и за изхранването на скъпите гости от чужбина са платени досега също 2,5 милиона лева.

 

С четири постановления на МС бяха отпуснати 108,1 милиона лева, за да не се изложим пред чужденците, докато сме начело на ЕС.
В тази сума обаче не влиза ремонтът на НДК, който глътна на българския данъкоплатец цели 45 милиона лева.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024