Политика

Борисов отсвири мероприятието в Пловдив, Цветанов се обяснява за липсата му

Борисов отсвири мероприятието в Пловдив, Цветанов се обяснява за липсата му

 

ew

 

Министър-председателят Бойко Борисов не дойде на официалната церемония, която даде старта на Пловдив Европейска столица на културата. Дни по-рано беше ясно, че премиерът няма да посети града под тепетата, а кметът Иван Тотев признаваше, че Борисов не е потвърдил.

 

 

 

 

Водещата на грандиозния спектакъл, който започна в 19 часа, обяви, че Бойко Борисов е изпратил поздравителен адрес. Попитан от Пловдив Прес защо премиерът няма да дойде в Пловдив и какъв сигнал отправя към пловдивчани, зам.-председателят Цветан Цветанов заяви :

 

 

 

„Само преди година, когато имаше страхотно мероприятие, което беше организирано от кмета Иван Тотев и фондация „Америка за България“ и присъстваха петима посланици, се говореше за проблемите и за това, което трябва да се реши в оставащите месеци до началото и стартирането на Пловдив – Европейска столица на културата.

 

 

 

 

Знаете, че ангажиментът, който пое правителството и осигури целеви средства – всичко това даде възможност да се подготви Пловдив за това домакинство.

 

 

 

 

Идването на премиера ще се случи и не трябва да желаем това да бъде точно в деня на откриването на Европейска столица на културата.

 

 

 

 

Убеден съм, че ще има много поводи, в които премиерът Борисов ще бъде в Пловдив. В последните месеци има многократно поводи да бъде тук и да решава много проблеми, поставени от местната власт и обществеността на Пловдив“.

 

 

 

 

Цветанов призна, че не знае причината, поради която Борисов отсъства.

 

 

 

 

 

„В момента домакинството на Европейска столица на културата не е само на Пловдив, а на България. То може да бъде успешно, когато сме заедно. Само така ще покажем на Европа нашата култура и историческото наследство“, добави Цветан Цветанов.

 

bulbg.blogspot.com

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024