Политика

Пълно мълчание за проверката на Горанов, той ще ни конфискува акциите от масовата приватизация

Пълно мълчание за проверката на Горанов, той ще ни конфискува акциите от масовата приватизация

 

горанов-13

 

 

Точно 1 месец, след като КПКОНПИ трябваше да е огласила резултатите от проверката на имотите на Владислав Горанов, а по закон – 40 дни след крайния срок, по темата кой знае защо цари пълно мълчание.

 

 

 

 

Напомняме, че финансовият министър живее безвъзмездно от 2012 г. в апартамент на бизнесдама, чийто наем за това време е на стойност над 250 000 лв. Синът на собственичката е бил назначен от него на работа в подчиненото му ведомство, при това в комисията по разпределянето на обществените поръчки.

 

 

 

 

 

 

Други 2 от апартаментите на Горанов са закупени с незнайно как предсрочно изплатена ипотека от банка ДСК по времето, когато той е бил шеф Социални разплащания в Министерството на финансите, а същата банка е обслужвала въпросните разплащания.

 

 

 

 

 

Министърът притежава още едно жилище в същия блок, видно от Имотния регистър, което НЕ е декларирал пред КПКОНПИ, което е нарушение на закона. Съпругата му има и 1 наследствен апартамент. При 4 собствени фамилни жилища, неясно е защо Горанов обитава чужд апартамент. Както е неясно как той е закупен на поне два пъти по-ниска от пазарната цена от фирма на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

 

 

 
И докато същият олигарх явно няма да плати 58 000 000 лв. на хазната приватизационни задължения по сделката с БМФ, Горанов ще конфискува капитала на 2 милиона българи от масовата приватизация. Държавата в негово лице смята да сложи край на „спящите“ акции на гражданите, участвали в масовата приватизация, а парите ще отидат в Сребърния фонд, където вече трябваше да бъде сумата, за която е осъден Домусчиев.

 

 

 

 

 

 

Това предвижда нова концепция на финансовото министерство за личните сметки в Централния депозитар, пише Медиапул. Уж целта е да се разтоварел ЦД. Всъщност е пладнешки грабеж – най-голямото престъпление срещу частната собственост след сталинисткото коопериране от 50-те години, а се прави от деклариращо се като дясно правителство.

 

 

 
В концепцията на Горанов липсва оправдание как одържавяването на акциите кореспондира с конституционната норма за неприкосновеността на частната собственост. Но се развива абсурдната теза, че „общественото благо“ било по-важно от Конституцията и по-точно нейния чл. 17, ал. 3.  

 

 

 

 
Напомняме, че кабинетът Борисов 1, в който Горанов беше ресорен заместник-министър на финансите, незаконно прехвърли над 1,4 млрд.лв. от частните здравни вноски в държавния бюджет, за което и до днес никой никому не е потърсил сметка.

 

 

 


Още една гореща тема за прокуратурата, наред с проверката на имотите и конфликтите на интереси на Горанов.

 

19 минути

https://19min.bg/news/8/108940.html#108940

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024