Политика

Страшен скандал между двама бивши главни прокурори, обиждат се на…

Страшен скандал между двама бивши главни прокурори, обиждат се на…

 

660_2fa24dd9a3ce5c44c05b10512a99538b

 

 

Сайтът ПИК потърси бившия главен прокурор Никола Филчев във връзка с писмо, разпространено през медиите, от наследника му на поста Борис Велчев. В текста Велчев, който сега е председател на Конституционния съд, твърди, че Филчев винаги е бил обсебен от психопатичен страх и постоянен ужас от евентуално възмездие за мерзостите, които е извършил в миналото.

 

 

То пък е по повод интервю на Филчев пред ПИК по-рано днес, в което той заяви, че Велчев не може отново да стане главен прокурор и заяви, че е педераст, като знаел и кой е любовникът му в Доспат .

 

Ето какво още казва Филчев във въпросното интервю, поставило началото на скандала:

 

Сега тук Велчев, вероятно и управляващите, които много си го харесват педерастчето, защото много им е удобен, много е приятен, затова го искат за главен прокурор. Ама няма да стане. Другото означава да нарушат Конституцията. „Повторно“ – ясно е казано що е повторност.

– Защо смятате, че Велчев, който също е професор, е удобен?

– Могат да се опитат да изнасилят Конституцията. Понятието за „повторност“ го има в член 28. „Престъплението е извършено повторно, ако деецът извърши престъпление, след като е вече осъден с влязла в сила присъда за друго престъпление.“ В случая „повторно“ значи, че изборът е повторен, ако след като веднъж е избиран, отново е избран. В Конституцията няма изискване само последователното избиране да е повторно.

Тълкуването, за което Велчев може би претендира, педерастчето му с педерастче…

– Ама защо го наричате така, мога ли да ви цитирам?

– Само педерасти разбират и тълкуват така. Истински педераст е, разбира се, известен в цяла Европа, че даже и в Америка. Пиши, да. Пиши го.

Да го оспорва. Ще му дам свидетелства и от държавното ръководство, и от чуждите посолства. И лично ще посоча неговия любовник от Доспат.

Трябва да стане ясно, че Конституцията забранява въобще повторното избиране на поста главен прокурор. Сега някой се опитва да лансира идеята, че може повторно. Ако конституцията искаше това да каже, щеше да го каже.

 

СЛЕДВА ПИСМО-ОТГОВОР НА ВЕЛЧЕВ, който е цитиран и в 24 часа:

Ето част от него:

 

Нямах намерение да правя изявления по повод медийни изяви на Никола Филчев, но те твърде зачестиха и изискват реакция. Изобщо, възпитанието пречи. Тези, които го нямат, са значително по-свободни. Доскоро не можех да си представя, как в една цивилизована държава двама бивши главни прокурори се разменят обидни реплики през медиите, но всичко си има граници, дори и моето възпитание.

Видимо медиите много обичат Филчев. Това е особена слабост към жанра „фрийк шоу“.

Никола Филчев се опитва да ме обиди, но може да предизвика у мен само съжаление. Съжаление за това, което говори, за това как говори, за това, че е бил главен прокурор.

„Доблестното“ му сърце беше притихнало през времето на мандата ми на главен прокурор и той не пророни и дума по мой адрес от уюта на своя „плод-зеленчук“. Нищо учудващо – Филчев винаги е бил обсебен от страх. Особен, психопатичен страх, постоянен ужас от възможното възмездие за всички извършени в миналото мерзости. Постоянната борба с вътрешните бесове сигурно ужасно износва психиката. Както и броенето на дългите дни до изтичането на давност, която продължава да бъде далеч.

Страхът му от тези, които са власт, води до унизително раболепие, видно и от последните му интервюта. Омразата му към тези, от които се е страхувал, но от които вече не го е страх, е патологична. Вероятно психиатрите си имат дума за подобни състояния.

 

 

Ето какво пък отговори на това писмо Филчев пред ПИК:

„Не съм чел това писмо. Не ме интересува. Питайте го него. По принцип това са педерастите. Можеш ли да го разбереш, педерастка работа?! Като го напъне оня турчин от Доспат, и вижда звезди посред бял ден. Педерастка работа. Сега излизам по работа.“

 

 

ПИК, 24 часа

 

pik.bg

 

24chasa.bg

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024