ИНЦИДЕНТИ

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

Подканиха пловдивчанин да влезе в „тъмната стаичка“ на Кауфланд без обяснения, било в реда на нещата…

 

podkaniha-plovdivchanin-da-vleze-490

 

 

 

Клиент на магазин Кауфланд и охранители си спретнаха жесток скандал на касите на търговския обект. За това сигнализира, читател на TrafficNews.bg, който е и самият потърпевш.

 

 

 

Неприятната сцена се разиграла в съботния следобед в магазина от веригата, намиращ се на Пещерско шосе. След като закупил и платил необходимите му продукти, пловдивчанинът се отправил към паркинга. На вратата обаче бил спрян от охранител, който без да му съобщи причините, го подканил към стаята за обиск.

 

 

„Попитах каква е тази стаичка и от какво е провокирана тази проверка, на което не ми беше даден ясен отговор и отново бях подканен да го придружа. Отказах, като подчертах, че закупените от мен артикули и касовият бон за направените покупки се намират в количката и ако служителят желае може да извърши каквото проверка иска на място”, заяви пловдивчанинът.

 

 

 

 

Разразил се спор, като двамата мъже повишили тон един на друг. В кавгата се намесил и друг охранител от същата фирма.

„В този момент втори служител на Боду СОД се присъедини към колегата си и с груб тон, който е недопустим за общуване с краен клиент, заяви: „Не се обяснявай. Влизай в стаичката за проверка.“

 

 

 

 

На въпросния господин обясних, че двамата нямат право да ме задържат, не са посочили причината за тази проверка, оказвам съдействие и ако желаят мога да проверят касовия бон и направените от мен покупки на място. Казах също, че нямам никакво намерение да бъда воден в някаква стаичка, без да е ясна причината и правото на охранителната фирма за такива действия”, допълва читателят ни.

 

 

 

 

Скандалът продължил с пълна сила, като е бил съпровождан от обиди и нелицеприятни квалификации от страна на охранителите към клиента. В крайна сметка проверка в „стаичката” не е била направена, а нашият читател подал оплакване на дежурния управител на магазина.

 

 

 

„Допустимо ли е според Вас отношението на представителите на охранителната фирма в описаната ситуация? Допустимо ли е да бъда подканян за отвеждане в помещение, за последващ обиск от представители на охранителна фирма, в случай, че оказвам съдействие – предоставям възможността за извършване на проверката на място?

 

 

 

 

Допустимо ли е представители на охранителната фирма, да не носят баджовете за идентификация през цялото време, а да ги представят единствено при проверки? Допустимо ли е да не бъде посочвана конкретната причина за проверка от тяхна страна?”, пита пловдивчанинът.

 

 

 

 

 

Тези въпроси бяха отправени и към управата на търговска верига Кауфланд. Наш репортер се свърза с централата на магазина, за да сигнализира за случая и за да потърси становище от тяхна страна. Според тях охраната на магазините има право при възникнало подозрение да извършва проверки на личен багаж и на документи за самоличност.

 

 

 

 

„Охраната на всеки обект се осигурява от специализирана фирма, чийто персонал е обучен как да действа професионално. Представителите на охранителната фирма са спазили както законовите, така и етичните норми. Проверката ни установи, че във филиала ни на булевард „Пещерско шосе“, наш клиент е бил проверен, като представителите на охранителната фирма са се легитимирали преди това.

 

 

 

 

 

 

Проверката не е установила нарушение и по този повод на клиента са поднесени искрени извинения.  За информация на клиентите ни, на входа на всеки наш обект е поставена информационна табела, която разяснява правилата за вътрешен ред на територията на магазините, както и какви са мерките, които могат да бъдат предприети при подозрение за кражба”, за казва в становището на Кауфланд.

 

 

 

За становище се обърнахме и към охранителна фирма Боду СОД. Очакваме в най-скоро време и тяхната позиция, която ще бъде публикувана в последващ материал.

 

trafficnews.bg

 

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024