Политика

Валерия Велева: Не среща, а разговори е провел Борисов, съдбата на Цветанов е решена

Валерия Велева: Не среща, а разговори е провел Борисов, съдбата на Цветанов е решена

 

заседание1553581667-ykdbgfd

 

 

Вчера премиерът е провел разговори. Цветан Цветанов да напусне парламента, но да остане заместник председател на партията. Разговорите наистина са били доста задълбочени. От всички членове на изпълнителната комисия само един е застанал на позицията на Цветанов.
Това заяви журналистката Валерия Велева след скандала с апартаментите в „Здравей, България“.
„Всички са сметнали, че ходът на Борисов е правилен. На Цветанов е съобщено това нещо, но премиерът е държал това да стане официален факт в четвъртък“, каза Велева.
„Цветанов както казах е уведомен за мнението на колегите си и за желанието на Борисов. Те са имали телефонни разговори. Премиерът е изявил несъгласие, че Цветанов кара партийните структури да изпращат декларации в знак на подкрепа. Няма как партия да уволни който и да е депутат на парламента.
Цветанов трябва сам да си подаде оставката от парламента. Това е конституционният ред“, каза Велева.
валя1553581668-kydfgkhsfd
 В студиото бе и политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов: „След така разразилата се медийна драма обществените настроения са достигнали до точката, в която дори и законово да бъде оневинен Цветанов, няма да се свърши достатъчно работа“, каза той.
„Скандалът се разраства. Започва да обхваща нови и нови хора. Започват да се появяват и фалшиви новини. Всеки намесен в тази тема, волно или неволно, започва да търпи публична критика“, каза още той.
„Смятам, че парламентарната група ще застане зад волята на лидера си. Няма да има сценки от типа на „Деляне, не те даваме““, сподели Велева.
„Кратък преглед на историята показва, че опитите за вътрешни битки и тръгването срещу лидерите на определени партии, не са довели до нищо успешно“, допълни Харизанов.
харизанов1553581667-ykdbfg
 „Проблемът вече е репутационен. Това, което прави в момента Борисов е част от действията за минимализиране на щетите. Той действа абсолютно адекватно, но може би леко закъсня“, сподели Велева.
„Борисов се отдаде повече на международна дейност, а Цветанов се занимава с партията. Никой не може да отрече организационните качества на Цветанов. Тогава, когато обаче си сгрешил, трябва да поемеш отговорността. Всички освен Борисов в партията са заменими“, заяви Велева.
„Цветанов е най-добрият в това, което прави. Реакцията на Борисов, за да съхрани репутацията на ГЕРБ, е най-правилна. Това Борисов да вземе такова тежко решение, показва огромна сила. Та те с Цветанов изградиха тази партия, те са и приятели“, заяви Велева.
Блиц, Петел , Нова тв

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024