ОБЩЕСТВО

Габрово почерня от жандармерия след снощния бунт! Дончев зове: Не трябва хората да решават какво да става в държавата

Габрово почерня от жандармерия след снощния бунт! Дончев зове: Не трябва хората да решават какво да става в държавата

 

 

big_4864

 

 

Засилено е полицейското присъствие в Габрово след вчерашните размирица по улиците във връзка с пребития магазинер Ванцислав Иванов, показа Нова тв. Записът от побоя предизвика всеобщо недоволство и протести, след като биячите бяха пуснати след 24 часа.

Вицепремиерът Томислав Дончев и Тодор Градинаров от полицията в Габрово коментираха темата на място: Не трябва хората да решават какво да става в държавата, институциите трябва да работят, каза вицепремиерът.

 

 

 

Една от причините е начинът по който се коментират интеграционните политики в момента. Ако някой живее някъде трябва да спазва норми и закони. Въпросните лица са местни, родени тук, не приходящи , а жилището което обитават не е общинско, продължи той.

 

 

 

Засилено е полицейското присъствие днес в града.

 

 

 

Нощта е преминала нормално след снощния погром над няколко ромски къщи, в които е нямало хора, съобщи Тодор Градинаров. По думите му никой не е очаквал такъв голям брой от хора да реагират с масово недоволство.

 

 

 

„Искам да призова гражданите към мир, спокойствие и разум. Този протест беше нерегламентиран. Събра се една голяма група от хора и започнаха опити за грубо нарушение на обществения ред, основно пред следствения арест. Никой не е очаквал да се получи такова напрежение“. Toва заяви в ефира на Нова тв заместник-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) старши комисар Тодор Гребенаров. 

 

 

 

 

„Беше счупено стъклото на ареста и по две от къщите има счупени стъкла на прозорците.

 

 

 

 

 

Лицата са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на гражданин. Наказанието, което се предвижда е до 3 години лишаване от свобода“, добави той.

 

 

 

 

 

 

 

„Подобна ситуация винаги привлича вниманието. Има време да се прави анализ на ситуацията. Има достатъчно полицейски сили и жандармерия, които да се погрижат за спокойствието. Доколкото съм запознат въпросните лица са местни и жилището, което обитават, не е общинско“, добави вицепремиерът Томислав Дончев, който е родом от Габрово и е бил градоначалник.

 

 

 

 

„От година и половина съм в града, не съм местен жител. Дойдох тук, защото е страхотно място, чисто е, много се работи в града. Хората са уникално хубави. Няма как да толерирам нещо, което води до насилие. Благодарен съм на хората, които ме подкрепиха и подкрепят подобни действия.

 

 

 

 

 

Ние искаме да работим мирно, спокойно, не искаме да има етническо напрежение в града. Всички хора са с равни права и трябва да има решение по мирен път“, сподели от своя страна битият служител на магазина Венцислав Иванов.

 

 

 

 

Нова тв, Блиц, Петел

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024