Политика

ГЕРБ възкръснаха! Марешки, Атака и ВМРО обявиха, че ще подкрепят Кирилов, работел по 24 часа на ден

ГЕРБ възкръснаха! Марешки, Атака и ВМРО обявиха, че ще подкрепят Кирилов, работел по 24 часа на ден

даниzx620y348_3359709

 

 

 

Ще подкрепим кандидатурата на Данаил Кирилов за правосъден министър. Това каза пред журналисти лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по повод обявената по-рано днес номинация на Кирилов, съобщи новини.бг.

„Още от началото на мандата заявихме, че ГЕРБ и Борисов са си спечелили доверието на българските избиратели и имат право да си назначават, който искат за министър. След това те ще носят отговорността за тези назначения. Ние не можем да кадруваме в Министерски съвет и авансово не можем да кажем някой дали е добър, или лош на министерска позиция“, каза още лидерът на „Воля“.

 

 

„Поощряваме всеки един, за когото има съмнения, да бъде проверяван. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното“, завърши Марешки по темата за образуваната проверка на имотите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

 

Подкрепа за поста правосъден министър на Данаил Кирилов изразиха и от ВМРО.

 

И от ВМРО ще подкрепят номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър. Данаил Кирилов ще бъде добър министър на правосъдието, коментира организационният секретар на партията Юлиан Ангелов.

 

 

 

Той го е наблюдавал как, когато се е налагало, шефът на правната комисия работи и по 24 часа. Ангелов уточни, че не е нужно номинацията му да е била предварително съгласувана с партньорите от Обединени патриоти, защото министерството е квота на ГЕРБ и тяхно право е, според коалиционното споразумение, да излъчат своя кандидат за министерския пост.

 

 

По втората тема на деня – призива за оставки на премиера Лозан Панов и Пламен Георгиев да се оттеглят и разпоредените проверки от страна на Сотир Цацаров върху имотните сделки на шефа на КПКОНПИ , на жената на шефа на ВКС Лозан Панов и на сина на шефа на Следствието, депутатът от ВМРО се изказа обрано. Той принципно подкрепи подобни проверки и намери за нормално проверяваният да се оттегли, докато трае проверката.

 

 

 

„За да може наистина да няма намеса и да има обективна преценка от органите за това дали всичко по тези сделки, по които са участвали тези лица, е законно и най-малкото морално“, добави Георгиев. Той не се ангажира с мнение по въпроса дали ръководителят на антикорупционната комисия е престъпил закона с аргумента, че за това се произнасят други институции.

 

 

Разглеждам Данаил Кирилов вече като министър на правосъдието, коментира пред Канал 3 заместник-председателят на парламента Явор Нотев по повод номинацията на шефа на правната комисия за правосъден министър.
Той е човек, който отвътре познава технологията на законодателния процес, ще бъде безкрайно полезен, допълни депутатът от „Атака“.
Ще подкрепим предложението, декларира още атакистът.
По думите му обаче номинацията има и друга страна – освобождаването на председателското място на правната комисия. Мястото на председателя на правната комисия е изключителна отговорност, предупреди Нотев. Правната комисия е един малък парламент, подчерта той важността ѝ, както и на фигурата, която ще я ръководи.

 

 

Явор Нотев е изключително подходящ да оглави правната комисия в парламента. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров във връзка с номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър, при които той ще освободи поста на председател на парламентарната правна комисия, предаде Агенция „Фокус“.

 

 

Сидеров отбеляза, че все пак ГЕРБ са основната управляваща партия, но посочи, че ако одобрят Нотев за поста, това ще бъде добър жест от тяхна страна.

 

 
„Има достатъчно хора с подготовка тук – и юридически, и парламентарен опит“, допълни Сидеров.

 

 

 

 
За кандидатурата на Кирилов за правосъден министър, лидерът на „Атака“ коментира, че той е юрист с наложено име.

 

 

 

Канал 3, Новини БГ

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024