ОБЩЕСТВО

Разкриха кой е българинът – търговец на оръжие, купил имението за 35 млн. долара в Бевърли Хилс… СНИМКИ

Разкриха кой е българинът – търговец на оръжие, купил имението за 35 млн. долара в Бевърли Хилс… СНИМКИ

тузар222222-1200x628-resize-quadrant(C)

 

 

 

Според източници на сайта 5GMediA най-вероятно българинът Христо Йорданов Христов, е купил тузарското имение в Бевърли Хилс за себе си. Той е между 55 и 60 години, омъжен е за рускиня, почти не е живял в България. От младите си години се занимава с търговия с оръжия. Има къщи в Австрия, Монако и САЩ.

 

 

 

По-рано днес авторитетното американско сп. „Върайтъти“ съобщи за мегасделката , като информацията бе само, че  българин е купувач на най-скъпото имение в Бевърли Хилс, което скоро се продаде за 34 620 000 долара. Самоличността на купувача е маскирана зад обичайния във виртуалната реалност. Кой всъщност е купил мястото остава непотвърдено. Досега следите сочат към българина Христо Йорданов Христов, човек, който или е известен български търговец на оръжие, или носи същото име, пише сп. „Варайъти“, цитирано от БГНЕС.

 

 

 

През 2013 година Христов е купил един от най-скъпите домове във Виена. Врата до врата с него живеели петролни шейхове, шефове от “Газпром”, германски и австрийски предприемачи. Цената на квадратен метър в района била 25 000 евро, а жилищата с големина между 90 и 500 кв. м., пише още 5GmediА.

 

 

Христо Христов е купил жилището си от агенция за недвижими имоти на покойния собственик на веригата магазини БИЛА Карл Влашек, който е един от най-големите собственици на недвижими имоти в Австрия и притежава недвижимо имущество в половин Виена.

 

 

 

Според източниците на 5GMediA Христо Христов работи в България с известната бизнес дама Дора Праматарова и е бил партньор на нейния съпруг Генчо Христов във фирма „Сейдж консултантс“ АД, която се занимава с импорт и експорт на оръжия и боеприпаси.

 

 

 

 

По информация на вестник „Труд“ от 2011 година „Сейдж консултантс“ АД е една от четирите фирми в България, които успяват печелят най-много от търговия с оръжие и се стремят към приза “Цар на войната” (по едноименния филм с участието на Никалъс Кейдж).

 

 

 

 

По времето на НДСВ и на тройната коалиция фирмата “Сейдж консултантс” работи изключително добре с Министерство на отбраната. Тя успява да купи на атрактивни цени от “Снабдяване и търговия” ЕООД стари руски танкове Т-55 и друго въоръжение и да ги изнесе за Еритрея, припомнят от военното ведомство. Дълго време след това в Еритрея пламна война, а страната беше обявена от ООН за ембаргова.

 

 

 

 

Преди време от влакова композиция в Румъния бяха откраднати сандъци с 64 стари взриватели, които се оказаха собственост на фирма “Сейдж консултантс.

 

 

 

Самият имот е построен от бившия израелски военен, превърнал се в успешен предприемач Гала Ашер съвместно със собствениците на имота, очевидно един друг успешен предприемач от Далас в бизнеса с очила на име Дъг Барнс и съпругата му Моли. Имението, защото имотът наистина може да бъде квалифициран като такова, е завършен през 2014 г. и първоначално бе обявен за 55 милиона долара, така че Христов – или който и да го е купил – е сключил „сладка“ сделка.

 

 

 

 

Къщите на Ашер обикновено са с квадратна структура, с монолитни вътрешни пространства, съвременни облицовки и стотици вградени светлини. Тази не е по-различна. Но има и екстри като ослепителният 20-метров компютризиран водопад. Има 7 обширни спални – три на първия етаж, останалите горе, и един „глезещ“ обитателите основен апартамент с площ 300 кв. м.

 

 

 

 

 

Други детайли, които позволяват на собствениците на имота да прекарват добре времето си, са изящна изба и конферентна зала. Отвън в имота има голям заден двор с басейн. Пръстен от палмови дървета, обграждащ парцела, засилва неприкосновеността на личния му живот, а имотът също е ограден и затворен. Но има и още една екстра – къщата е на пет минути пеша от хотел „Бевърли хилс“.

 

 

 

 

Снимки: сп. „Варайъти“

 

 

5GmediA

https://5gmedia.bg/2095/5gmedia-otkri-koy-e-blgarint-kupil-imenie-za-35-miliona-v-los-andzhelis

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024