Здраве

Ако се докоснеш веднъж до живовляк, ще живееш дълго и щастливо без болести

Ако се докоснеш веднъж до живовляк, ще живееш дълго и щастливо без болести

 

 

Масло-от-живовляк-чудесен-заместител-на-лекарствата-в-аптеките

 

 

 

Прочутата билка живовляк е една от най-търсените по нашите географски ширини.

 

 

 

Всеки, който е привърженик на алтернативните методи за лечение знае доста неща за нея. Приложенията й са доста, което никак не ни учудва. Все пак говорим за средство с богат състав. То не знае пречки по пътя към успеха.

 

 

 

 

Всички болести, с които се захваща, след известен период от време изчезват. Живовляк силно се препоръчва при: разширени вени, хемороиди, гастрит, язва, диабет, при наднормено тегло, цистит, циреи по кожата, гъбички по краката и куп други болестни състояния. Билката няма да ви подведе. Грабвайте я и започвайте да се лекувате правилно!

 

 

 

 

Живовляк или рецептите, които помогнаха на най-нуждаещите се българи

 

 

 

 

При гъбички по краката: тук рецептата е ефективна, ако се прави всяка вечер до подобрение в състоянието. Лечението продължава 10 поредни дни, като през това време не бива да се прекъсва. Засегнатите места с гъбички се третират със счукани листа от живовляк.

 

 

 

 

Трябва ви прясна билка. Наложете листата върху краката и чакайте. Считат прясно счуканите листа от лековитата билка за панацея при гъбички. Освен това същата рецепта е подходяща за направа и при гъбички в зоната на слабините.

 

 

 

При очни болести: и тук попаднахте на точното място. Нужен ви е пресен сок от билковото средство. Той се прилага външно, за да облекчи болката и да намали сърбежа, които са характерни за очните заболявания. Ако желаете, опитайте и с нещо друго. Директно наложете върху двете си очи лист от живовляк.

 

 

Живовляк при рани

 

 

При гнойни рани: билката е безценна в това отношение. Приложението й при поява на гнойни рани е известно от векове насам. Бабите по онова време са лекува с живовляк своите близки и познати.

 

 

 

Съществува една известна рецепта на Петър Дънов, според която става ясно, че болното място трябва да се превърже с лист от натуралното средство.

 

 

 

Преди самото налагане това листо се затопля леко. Ако се оплаквате от гнойни рани, може да опитате и с втори вариант за лечение. Направете смес от няколко свежи стрити листа от живовляк и малко мас. Разбъркайте двете съставки и добавете към тях щипка сол, заедно със среда от черен хляб. Лекарството ви е готово. Сместа превържете върху поразеното място по кожата.

 

 

 

За нерви: ако психическото ви здраве е разклатено, трябва да направите нещо, за да се почувствате отново добре. Успокоението ще настъпи, ако сварите 200 гр билка в 200 гр водка за 5 минути. За да се лекувате правилно, всеки ден пийте по 1 лъжица.

 

 

 

 

Маслото от живовляк е чудесен заместител на лекарствените продукти!

 

 

 

Болките в ставите, както и мускулните разтежения, навяхванията, натъртванията се третират с компреси. Маслото трябва да се разреди в малко количество топла вода, да се нанесе върху марля и да се постави върху възпаленото място. Мястото се покрива с фолио и превръзка. Компресът се оставя върху възпаленото място в продължение на няколко часа.

 

 

Най-ефективно е да правите подобни компреси през нощта.

 

 

 

 

Използване на маслото от живовляк в козметиката

  • Маслото може да се нанася в чиста форма върху лицето и тялото вместо крем. То стяга кожата, изглажда бръчките, подхранва дермата, стяга порите. Добавянето му към различни маски и кремове също осигурява добър ефект.
  • За лечение на акне смесете 2 супени лъжици масло със същото количество цинков мехлем и нанесете тънък слой върху лицето като маска. Задръжте за 20 минути, изплакнете с топла вода.
  • За да елиминирате загубата на коса, продуктът се втрива в корените или се използва като част от маските за коса.

 

 

 

Алергичните реакции към това растение са изключително редки.

 

 

 

Как да приготвите масло от живовляк?

 

 

За да приготвите лечебен продукт, ще ви е необходим 1 литър нерафинирано растително масло (слънчогледово, царевично, или каквото и да е друго), стъклен буркан с плътно затварящ се капак и около 500-700 грама листа или семена от живовляк (и двете могат да се използват).

  • Семената се нуждаят от малко изсушаване и стриване.
  • Листата се измиват и се подсушават от водата, като се разстилат върху салфетка.
  • След това листата се стриват (ако използвате и семена, ги стрийте заедно с тях) в стъклен чист съд и се заливат с масло.
  • Дръжте съда на водна баня за половин час, след това изсипете всичко в буркан, затворете плътно с капачка и оставете за 2 седмици на хладно и тъмно място, като от време на време разклащате.
  • След изтичане на този срок вашето средство е готово за употреба.

 

 

 

За лечение на юношеско акне и рани, които не се излекуват дълго време, е възможно да приготвите масло по народен начин, също така е подходящо за лечение на всички горепосочени проблеми.

 

 

 

Обикновена народна рецепта

 

 

 

Измийте свежи листа живовляк и ги подсушете с памучна кърпа. Поставете ги в бутилка, за предпочитане с широк отвор и залейте с растително масло (зехтин, ленено масло, слънчогледово масло).

 

 

 

 

Опитайте се да поставите повече листа в бутилката. Запечатайте добре бутилката, за да не попадне въздух. Накисвайте 10 дни. Маслото ще се оцвети в красив малахитен цвят. Прецедете. Съхранявайте на хладно и тъмно място за около година и половина.

 

Източник: Snews7.com и bukvarche.com

Здраве

More in Здраве

Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
Lekar

Лекари въведоха нова такса „компютър“ заради е-рецептите, искат до 10 лв. за „електронно обслужване“

април 13, 2024
big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024