ИНЦИДЕНТИ

Първи СНИМКИ на джебчийката Събка, просната от китайци с азиатска хватка след опит да открадне портмоне

Първи СНИМКИ на джебчийката Събка, просната от китайци с азиатска хватка след опит да открадне портмоне

big_1d2b

 

 

 

25-годишната джебчийка, която се опита да ограби група китайски туристи във Велико Търново, е освободена. Това съобщи „24 часа”.

 

 

 

 

Срещу нея в местната полиция е образувано бързо производство за опит за кражба  на дамска чанта от китайска туристка. В 16,13 ч. на 1 май в управлението е получен сигнал за  случката. Крадлата пробвала да измъкне портмоне пред хотел в старата столица, където групата китайци била настанена.

 

 

 

 

Азиатските гости се намирали пред хотела и се любували на забележителностите, когато към тях се приближила млада жена и опитала да бръкне незабелязано в чантата на една от чужденките. Сънародниците й обаче реагирали светкавично и приложили бойни техники.

 

 

 

 

„Беше шокиращо. 5-6 китайци нападнаха жената. Разчекнаха я, извиваха й ръцете и краката, повалиха я на тротоара“, разказа продавачка на закуски на ул.“Стефан Стамболов“, очевидка на случката. Като добре смазана машина азиатците се хвърлили върху нея и я държали на земята около 20 минути, докато безпомощната крадла пищяла неистово да я пуснат, описват ситуацията други свидетели.

 

 

 

 

Униформените пристигнали с патрулка, щракнали белезниците на джебчийката и я отвели в полицията. Екшънът ала „Шао лин”, бил заснет от търновци и разпространен в социалните мрежи.

 

 

 

 

Младата джебчийка е известна на полицията, но не е осъждана. Извършвала е подобни опити за пребъркване на чанти и джобове, когато е била 12-годишна. Все още няма обвинение, тъй като не са прегледани записите от охранителните камери наоколо, които да изяснят какво точно се е случило, казаха от Районната прокуратура.

 

 

 

 

Историята придоби голяма популярност в социалните мрежи заради това, че китайците арестуваха собственоръчно крадлата и я държаха докато пристигне полиция.

26-годишната Събка от Самоводене напусна районното днес по обед.

 

 

 

 

 

 

 

Преди да стане известна като джебчийката, арестувана от китайци, Събка е била известна и на полицията – още като дете, когато прохождала в занаята.

 

 

 

 

„След проверката установихме, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление, но тя е известна на полицията още като малолетна, т.е. ненавършила 14 години. Тогава е проверявана за извършени подобни такива престъпления“, съобщи Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново.

 

 

 

 

Галина Александрова е жената, запечатала сцената в снимки.

„Те просто бяха като смазана машина. Споделих, защото искам българите да видят как се действа в такива ситуации. Те действаха като един. Вероятно всички от тях имаха, познаваха, китайските бойни изкуства“, разказа очевидецът Галина Александрова.

 

 

 

Снимки: Галина Александрова

 

 

 

 

Туристите от Китай предпочетоха да замълчат, а случката бързо обходи социалните мрежи и предизвика размисли.

Джебчиите рядко практикуват на свой терен. Известните кланове от Горна Оряховица и Лясковец най-често гастролират в чужбина.

 

 

 

 

 

В четвъртък сутринта китайците напуснаха хотела във Велико Търново, в който са имали една нощувка в рамките на обиколката им из Европа и България. Те отказаха да коментират случилото се, но бяха във видимо добро настроение.

 

Блиц, 24 часа

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024