ОБЩЕСТВО

Българин сравни цените по родното Черноморие и Гърция и буквално размаза министърката на туризма

Българин сравни цените по родното Черноморие и Гърция и буквално размаза министърката на туризма

 

 

 

597f1a6e619471efa1e5a1e260d49584

 

Незапомненият срив от години на летният ни туризъм стана причина за множество статии и коментари по темата в социалните мрежи.

Интересни колажи и видеа се публикуват в повечето групи и страници във Фейсбук, като въпросът е винаги един:

-Къде са туристите?

Отговорът е почти един и същи в Гърция и Турция. Провокиран от темата български турист в Гърция реши да направи сравнение на цените в Гърция и България, както и някои други особености на културата на обслужване в Гърция и България, като споделя, че с това се надява и да сложи край на въпроса, защо българите предпочитат Гърция вместо „Слънчев Бряг“,“Златни пясъци“, Созопол, Несебър, Приморско, Китен и т.н. Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

“ Да започнем от факта, че от София до родното ни море километрите са минимум 430, докато на Гърция плажовете през Кулата са с почти 100 километра по – малко, и не ти се налага да минаваш през касичката на КАТ по магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, където ограничението е 90 км. в час, вече потчи две години и никой не иска да поправя участъка. От другата страна за Варна през ‘Хемус“ положението е още по-зле, защото там ремонтите на ремонта са ежедневие вече почти пет години, а положението не се променя и така поставяме Гърция пред България като избора ни.

 

 

 

Да предположим обаче, че в Гърция ще ни излезе по-скъпо и затова трябва да изберем България, уви и това е мит, защото цените на хотелските стаи по тяхното крайбрежие, не надвишават тези за нощувка в родните ни хотели, но пък в Гърция няма изненади, от типа паркинга трябва да си го платите допълнително дайте още 10 евро на вечер или се оправяйте сами. Няма изненади като това ама паркирали сте в синята зона на комплекса не видяхте ли линиите и знаците, колата ви е репатрирана на наказателен паркинг, дайте още 100 лева да ви я върнат.

 

 

 

Мисля, че разбирате, защо предпочитам Гърция пред България, но да продължим, на границата се чака повече от обикновено в петък вечер, събота и неделя, но това се случва, заради факта, че нашите родни гранични полицаи така и не осъзнаха, че на нас ни е по – изгодно и по – комфортно да си прекарваме почивката в Гърция и вече няколко години, не искат да си променят начина на работа в почивните дни, въпреки наплива от коли на граничните пунктове.

 

 

 

 

Приветливите гърци, те посрещат с усмивка, не ти искат пари за чадър и шезлонг искат да консумираш от бара напитка, не е задължително цял ден, за едно кафе или фрапе, което е пет лева можеш да си седиш цял ден под чадъра на шезлонга, ако това го пробваш в България след час ще те изгонят от заведението най – позорно. Има и общински плажове за които плащаш вход, пак пет лева за цял ден и на тях пак ползваш чадъри и шезлонги и има за всички, няма хора набутани като животни в някакви заградени свободни зони, които са до кошовете които преливат от боклук.

 

 

 

В България чадър и два шезлонга са минимум 25 лева, за 12 – 13 евро в Гърция вечер можеш да хапнеш след плажа, да ползваш такси или да разгледаш забележителности. Цените по заведенията са почти като в България, но пък разликата е че там няма да те отровят, да ти пробутат нещо от вчера или някой изнервена сервитьорка да ти обясни, че си никой и ще си чакаш, защото имали много работа и известни личности в заведението.

 

 

 

Но най-важното е че в Гърция родните ни мутри не вървят, там номерата им не минават, фолк дивите са само едни жени и никой не им се кланя и не ги боготвори и те не си придават важности, а собствениците на заведенията ще ти помогнат, знаят и не се срамуват да говорят на български и ще те изпратят накрая с пожелания за здраве и успехи, усмихнати лично и само спомена за техните усмивки, ще те връща в Гърция и следващият уикенд.

 

 

 

 

Защото отношението към гостите е важно, обслужването на почиващите е важно и в Гърция уви отдавна са осъзнали, че ден година не храни, а туризъм се прави най-вече с добър имидж, все неща, които родните ни хотелиери, собственици и наематели на заведения и магазини през последните десет години забравиха и най – вече туризъм се прави с помощта на държавата, но за нашето министерство на туризма, което рекламира родното черноморие в таксита на Ню Йорк с брошурки за милиони левове лична идея на министърката Николина Ангелкова, не искам да пиша, но поне не искам да се учудвате къде сме ние туристите, в Гърция са, в Турция са, в Черна Гора са, защото там не е нито по-скъпо, но пък ни е много по уютно и по-хубаво отколкото при мутрите и мутресите и боклука на родното черноморие“.

 

Източник:

xaknewsdaybg.blogspot.com

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
марин

Тъжна вест! Отиде си вицепрезидентът Ангел Марин

март 18, 2024
преговори

Габриел: Приех мандата с чувство на отговорност. Денков: Съставът на кабинета е неприемлив

март 18, 2024
споразумние

Ето го споразумението, по което са работили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Борисов постигна целите си, има последната дума

март 18, 2024
корни

Корнелия Нинова: Претърпях операция на паращитовидната жлеза

март 17, 2024
171060092234034

Положиха патриарх Неофит до екзарх Йосиф в „Света Неделя“. България се прости със своя духовен водач (СНИМКИ)

март 16, 2024