Коментари

Д-р Николай Михайлов: Една реплика на Цветанов пречупи Борисов

Д-р Николай Михайлов: Една реплика на Цветанов пречупи Борисов

 

mih-1200x628-resize-quadrant(C)

 

 

Мисля си, че репликата на Цветанов: „Мен няма кой да ме накаже“ е способна да пречупи лидер от типа на Бойко Борисов, защото това е пряко предизвикателство към неговата власт в партията. С това Цветан Цветанов казва „Аз съм на върха или ако не съм на върха, съм до този, който не би дръзнал да го направи, защото неговата сила е ограничена от собствения ми партиен суверенитет. Аз съм такава фигура в ГЕРБ, че всяко посегателство върху мене би било много опасно за лидера на партията“.

 

 

 

По тази причина, сега, когато Цветан Цветанов беше дисквалифициран, по всичко личи – необратимо от политиката, това стана с елемент на унижение дори. Това интервю, което сега видя, говори за това, че Борисов желае да се разчуе, че той го отстранява безцеремонно, няма да кажа отмъстително, но съобщава нещо много важно както за собствената си партия, така и за широката публика – ГЕРБ влиза в нов режим, свободен от Цветанов, но започва една драматична очистителна процедура.

 

 

 

Ние ще бъдем новата стара партия – с други думи „партия, каквато беше замислена от мен“, по неговите думи – партия, която трябва да се бори с корупцията. Всичко това е разбира се риторика, но каквото и да е, Цветанов си отива и аз мисля, че това е един хубав елемент на деварваризация на политическия театър.

 

 

 

Цветан Цветанов не беше добро присъствие на политическата сцена по ред причини. Неговите демарши бяха много зле скроени и накрая санкционирани дори от Европейския съд по правата на човека. България е осъдена, тя плаща пари, заради неговите правоохранителни произволи. Той, в пика на собствената си политическа сила, както я разбираше, във вътрешното министерство, наказваше невинни. Бореше се с октопод сценарно, художествено, кинематографично и накрая от всичко това не се получаваше нищо, а обратно – бяха тези хора оневинявани от съда. Защо? Защото г-н Цветанов е силен, но неинтелигентен играч и освен това, хайде да не говоря повече.

 

 

Д-р Николай Михайлов пред Би ти ви в предаването „Лице в лице“

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024