Политика

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

Корнелия Нинова оттегли оставката си, остава лидер на БСП

Снимка: Олег Попов, Нова тв

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си на 49-ия Конгрес на партията. Именно това беше и основната тема, която делегатите трябваше да обсъдят на днешния форум. Нинова обяви, че няма да внесе оставката си пред Конгреса, а думите й бяха посрещнати с бурни ръкопляскания, съобщава БТА.

 

 

Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на конгреса на партията.

 

 

 

 

„Още не сте се произнесли, но другари се самоиздигат за председатели вече. Други вече без да са издигнати се считат за такива и раздават кабинета на „Позитано”. Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята.

 

 

 

 

Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и освен наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес”, заяви Нинова, цитирана от бТВ.

 

 

 

 

„Преди три години ме избрахте за председател с програма, в която има ясно пет разписани ангажименти: три за БСП и два за България. За партията – предложих преместване на тежестта от централната партия към общинските структури и увеличаване на субсидията за тях. Променихме устава така, че всеки член на партията да избира председател.

 

 

 

 

Увеличихме финансирането на структурите два пъти, за да можете да работите спокойно. Отменихме организационните съвети, които ви сменяха ръководствата насила. Отворихме партията за млади и подготвени хора, които да са мост – 13 депутати имаме до 40 г., 46 от депутатите за първи път са такива“, продължи Корнелия Нинова, съобщава Нова телевизия.

 

 

 

 

 

„Точките, които обещах с грижа за България: През 2016 г., когато ме избрахте, заявих, че правителството на Бойко Борисов води страната към катастрофа и обещах да сме опозиция – изпълних го. Отказахме договорки за власт и пари. Ангажирах се пред вас да направим план за развитие на страната и изваждането й от кризата – изготвихме Визия за България след над 500 срещи с експерти от цяла България“, съобщи още Нинова.

 

 

 

 

До началото на заседанието на 49-ия Конгрес са се регистрирали 661 делегати и има кворум за провеждането му, обяви Корнелия Нинова. В дневния ред е политически доклад за резултатите от европейските избори и задачите за местните.

Очаквайте подробности

 

 

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024