ИНЦИДЕНТИ

Обезводняване – друг път! Ето какво разкриват лекари за пристъпите на Меркел

Обезводняване – друг път! Ето какво разкриват лекари за пристъпите на Меркел

1561704165-mer1

 

 

 

 

Германският канцлер Ангела Меркел отново получи пристъп на неконтролируемо треперене по време на публична проява – за втори път в рамките на 9 дни. Това предизвика опасения за здравето ѝ. Пристъпът продължи около 2 минути, през които помощник ѝ предложи чаша вода, но тя я отказа.

 

 

 

 

  След това всичко премина, а говорител на канцлера впоследствие заяви, че тя е добре и предвидената работа ще продължи по план – за днес програмата ѝ включва полет към Япония, където предстои тазгодишната среща на държавните лидери от Г-20.

 

 

  Немските медии, включително Билд, обърнаха внимание на случая, изразявайки опасения дали Меркел би могла да присъства на срещата на Г-20, което е от водещо значение. Те посочват, че тя винаги води със себе си медицински специалист, който реагира при проблем със здравето, пише „Мениджър“.

 

 

 

  „Дейли Мейл“ цитира мнения на различни лекари каква може да е причината за треперенето, като хипотезите варират от хиперактивна щитовидна жлеза, до ниска кръвна захар.

Повечето лекари са на мнение, че много малко вероятно е треперенето да е причинено от дехидратация, както обясни Меркел след първия случай, или от болестта на Паркинсон.

 

 

 

 

Берлин, където тя отново получи тремор вчера, в момента преживява рекордни горещини. Сутринта, когато се проведе пресконференцията, на която Меркел бе заснета да трепери, температурите в германската столица бяха 19 градуса. След събитието Меркел отиде в парламента за церемонията за клетва на новия правосъден министър в Германия. Там бе спокойна и нямаше признаци за проблеми, коментират наблюдателите.

 

 

 

 

  Меркел навършва 65 години през следващия месец.

 

 

 

 

  Въпреки че тя отрича да има причина за безпокойство, лекар, цитиран от „Дейли Мейл“ подозира, че може да страда и от ортостатичен тремор. Питър Гарард, професор по неврология в Университета на Лондон „Сейнт Джордж“, коментира пред MailOnline по време на първия случай с трепрене на канцлера, че симптомите „изглеждат съотвестващи “ за това прогресивно състояние. След като гледа запис на тремора той каза, че най-вероятната причина е ортостатичен тремор.

 

 

 

  Ортостатичните тремори често предизвикват неконтролируемо треперене в една или повече части от тялото. Това състояние често се влошава при продължително неподвижно стоене в изправено положение. Тогава хората с такъв синдром започват да имат треперещи или „замръзнали“ крака. Проблемът спира щом започнат да ходят, седнат или легнат. Стресът може да влоши още повече ситуацията и да я превърне в порочен кръг, защото треморът от своя страна кара пациента да става все по-неспокоен.

 

 

 

 

  Няма съмнение, че Меркел има високо стресова работа, която тя заема в продължение на 14 години. Това доведе до отхвърляне на предположенията, че треперенето ѝ може да се дължи на нервен срив или паническа атака.

 

 

 

  Д-р Сара Брюър, медицински директор на Healthspan, казва, че състоянието може да е причинено от прекалено активна щитовидна жлеза, както и че може да се свежда до странични ефекти от приема на лекарства. Д-р Майк Фицпатрик пък коментира след първия случай, че може да е симптом на инфекция.

 

 

 

  Ангела Меркел е известна с това, че е почитател на активния и здравословен начин на живот, особено на планинските преходи, които са ѝ любими, Със съпруга ѝ задължително правят уикенд за почивка и преход всяка година в региона на Южен Тирол. Всяка година от 2008 г. Меркел и съпругът ѝ проф. Йоаким Зауер отсядат в един и същи хотел с четири звезди в Южен Тирол.

По-рано тя споделяше, че може да издържа с изключително малък брой часове сън на нощ, до 2 часа, ако бъде оставена да се наспи дълго през уикенда.

 

Блиц

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024