ИНЦИДЕНТИ

Огромна мъка! Близките на загиналия в Приморско Станислав: Готвехме се за абитуриентски бал, а вместо бал – погребение

Огромна мъка! Близките на загиналия в Приморско Станислав: Готвехме се за абитуриентски бал, а вместо бал – погребение

 

big_1514

 

Готвехме са да го изпращаме като абитуриент, а сега вместо на бал отиваме на погребение. Това заявяват близките на 18-годишния Станислав Ганев от старозагорското село Кирилово, който загина на водната пързалка в Приморско. Тази учебна година тийнейджърът трябвало да е абитуриент, пише „Труд“.

 

 

 

Момчето учело в Строителния техникум в Стара Загора и всеки ден си пътувало до Кирилово. През лятото, заедно с двама негови приятели, решили да летуват на морето и избрали Китен за морската си почивка. Наели квартира, а в деня на фаталния инцидент, заедно с още няколко свои земляци отишли на водната пързалка.

 

 

 

При спускане на една от най-екстремните атракции-пързалката „Цунами“, Станислав и един от приятелите му се сблъскали фатално в улея на съоръжението. Единият се пуснал по пързалката с краката напред, а другия с главата. Така опасно сблъскали главите си и по пътя за болницата Станислав починал.

 

 

 

„Станислав беше много добро момче. Нямаше приятелка, но беше много весел и общителен. Много обичаше да кара велосипед, обичаше екстремните спортове“, казаха пред „Труд“ негови приятели.

 

 

 

От прокуратурата в Бургас заявиха, че са назначили две важни експертизи. Води се досъдебно производство и се разпитват много свидетели на случая. Една от експертизите ще провери режима по привеждане в действие на съоръжението в началото на сезона и едва тогава ще се премине към повдигане на обвинения, заяви прокурор Йовита Григорова.

 

 

 

Другата експертиза е за причината за настъпилата смърт, т. е. съдебно медицинска експертиза, заяви прокурор Григорова. Извършен е оглед, направени са множество снимки и разпитите продължават. Има очевидци на инцидента.

 

 

Не са спазени инструкциите по безопасност, според които желаещите трябва да се спускат седнали и като се държат отстрани а не с главата или краката напред, казаха хора от аквапарка. Тепърва обаче ще се установява дали и как се следи за реда и за безопасното разстояние между ползващите атракцията.

 

Труд,Петел

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024